Glimtar av mitt 2018

IMG_2830.JPG

Året började, såklart, med ett vackert fång tulpaner!

Älskar tulpan-tiden. Nu fick jag dock, efter år av gratisbuketter från brorsan, betala dem själv;) Lillebror, som varit odlingschef på Rydells blommor, hade sagt upp sig och flyttat till Sydney.

IMG_2831.JPG

Jag beställde fröer och planerade en (för min inre syn) prunkande trädgård. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om resultatet. Bättre än tidigare år åtminstone. Ett steg i taget.....

IMG_2727.JPG

I början på året, den 17 Januari för att vara exakt, åt jag första Semlan. Det gör mina 4 syskon och jag varje år, eftersom det är pappas födelsedag. Han ÄLSKADE Semlor, så vi äter så många vi kan till hans minne. Vad gör man inte liksom.....

IMG_2730.JPG

I början på 2018 så var det förresten ett fasligt stämplande av påsar och packande av kaffe! 

I februari hade jag nämligen den officiella releasen av FRU VINTAGE 11-KAFFE. Samtidigt öppnade jag webb-butiken, som du hittar här ovanför i Menyn. 

IMG_2832.JPG

Innan dess hann jag dock med ett helt fantastisk dygn i Varberg, tillsammans med Kristin & Miranda på FGL Store. 

IMG_2733.JPG

De hade bjudit in ett helt gäng sköna tjejer, många av dem träffade jag då för första gången, och vi hade en magisk kväll tillsammans.

IMG_2745.JPG

När pappa dog i cancer, för 4 år sedan i Maj, så blev jag påmind om hur skört livet är, hur snabbt det kan förändras. Han fyllde 70 samma år, och vi hade börjat planera för hans fest i början på Maj.

Det blev inget 70-årsparty.  

Istället höll vi hans hand, när han stillade somnade in den 15 Maj.

Talet som jag tänkt hålla på hans fest, blev istället ett tal till hans minne.

Vi syskon hade pratat om att ge mamma en resa när hon fyller 70 (nästa år, 2020) Men vem vet hur livet ser ut då? Lever hon ens? Lever jag?

Vi har ingen aning.

Vi kan liksom inte hålla på och skjuta på allt det där vi vill göra till ”en annan dag”. Vi vet inte hur många andra dagar vi får. Kanske inte ens en morgondag. 

Det gjorde att jag bestämde mig för att göra den där resan med mamma, till hennes brors hus i Thailand. 

Vi fick två helt underbara veckor tillsammans, med bad, promenader, många cykelturer och mysiga kvällar på terassen. Jag är så tacksam för den semestern. Att jag inte behöver tänka framöver; ”varför gjorde jag inte den där resan med mamma” . Jag vet såklart inte vem av oss som lämnar jordelivet först, och vi har hunnit med en massa mys tillsammans efter det på hemmaplan, men det var en härlig sak att bocka av på min mång-åriga bucketlist.

IMG_2747.JPG

Det var ju förresten på den resan som jag hittade mitt och makens drömprojekt. Det kan du läsa mer om här

IMG_2827.JPG

Februari 2018 var även månaden, som sagt, då jag hade release av FRU VINTAGE 11-KAFFE!! Stort ju!! 

Inte anande jag då hur många roliga, givande och berörande möten kaffet skulle ge mig. Jag planerar för många fler 2019. För visst är det IRL som det viktiga och riktiga sker!!?

Jag hoppas så att vi möts i verkligheten du och jag framöver. Jag skall göra mitt bästa för att skapa möjligheten det här året. Håll ögonen öppna, både här på bloggen och på min Instagram. 

Här kan du läsa lite mer om eventet på Dunke Design, den 3 Februari. 

IMG_2742.JPG

I mitten på Februari var det även dax för den årliga Antikmässan i Älvsjö. Där fick jag bla den stora glädjen att träffa ännu en ”Instagram-kompis” IRL. Nämligen Koffertmannen. SÅ roligt!! 

IMG_2751.JPG

Efter release och öppnande av webb-butiken så fortsatte såklart packandet av FRU VINTAGE 11-KAFFE. ( på måndag är det dax att skicka iväg beställningarna som kommit in under jul & nyår. Ledsen att ni fått vänta, men kaffebutiken har hållit semesterstängt;) 

IMG_2753.JPG

I Mars bar det av till Västerås och Hidden places workshop. 

Jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig och kände i princip ingen av de andra som anmält sig. 

VILKEN DAG det blev! Den levde vi nog alla på under hela våren sen;) 

IMG_2755.JPG

Bla blev det ett allra första möte med Mrs Mighetto / Malin & Anna. Jag kände redan då, att de här tjejerna vill jag hänga mer med framöver. Och det fick jag verkligen! SÅ glad för det vi upplevt och gjort tillsammans 2018. Nu ser jag fram emot ännu fler häng och samarbeten 2019.

IMG_2757.JPG

Workshopen hölls bland annat av den här stjärnan, Sofia. Här kan du kika in om du blir nyfiken på denna sagolika dag. Och här 

IMG_2759.JPG
IMG_2762.JPG

En av höjdpunkterna i April var att få stå brud tillsammans med Elsa, Sofia och Emma. Ännu en magisk dag att se tillbaka på. Med så mycket tacksamhet och värme.

IMG_2768.JPG
IMG_2766.JPG

Det bjöds bla på finfin frukost i Hazelius Bibliotek. Här kan du läsa mer om förmiddagen på Naturhistoriska Museèt.

IMG_2777.JPG

I Maj drog vi ”hem” till Varberg maken och jag, badade på Kallis, såklart, och sen blev det en hotellnatt på Eggers i Göteborg. 

IMG_2782.JPG

Ett av mina paradis på jorden.  Kallis.

IMG_2787.JPG

I Maj blommade Syrénbuskarna för fullt här hemma och jag tog en av mina mest gillade bilder. Som jag längtar efter att få klippa syrénbuketter igen.... 

IMG_2791.JPG

I Juni var jag tillbaka i Varberg, denna gång med mamma som sällskap. Bla var vi ute på Strömma och packade upp FRU VINTAGE 11-KAFFE i deras nya, supersnygga gårdsbutik.

Här kan du kika in och se mer från den lilla trippen.

IMG_2775.JPG

2018 var även året då dotter N och jag käkade frukost i en gammal pissoar i London

IMG_2771.JPG

 .....och passade på att njuta lite av vårsolen där..... I London alltså. Inte mkt till solsken i det lilla coola caféet under jorden...

IMG_2798.JPG
IMG_2797.JPG

Det var också då som vi köpte udda gamla dörrar och byggde en garderob i vårt sovrum. Den blev väldigt lyckad och dessutom en av mina like-raketer på IG. 

IMG_2776.JPG

Det var även året då jag fortsatte tagga mina fikabilder med #fruvintage11kaffe

IMG_2807.JPG

2018 var sommaren då vi äntligen, efter nästan 20-årig vänskap, fick besök av våra vänner från LA. Deras allra första besök i Sverige någonsin och det var SÅ roligt att få se vår älskade stad, med omnejd, genom deras fascinerade ögon.....

IMG_2799.JPG

..... bla besökte vi Skokloster slott och tog en båttur ut i Stockholms skärgård......

IMG_2811.JPG

....... FRU VINTAGE 11-KAFFE flyttade in i Paula Lundbergs sommarbutik utanför Uppsala......

IMG_2810.JPG

...... vi plockade massor av Björnbär på vår egen buske i trädgården.....

IMG_2790.JPG

 ....... och renoverade vårt sovrum. Bla tapetserade vi med en fototapet från rebel Walls. SÅ nöjda med den!

IMG_2815.JPG

Detta var  sommaren då min älskade man byggde FRU VINTAGE kaffehus.

IMG_2816.JPG

Där hade jag bla ett superviktigt 11-kaffe, tillsammans med Läkarmissionen och Noah Agemo, där vi planerade vår gemensamma resa till Etiopien i Oktober.

Det blev verkligen en av de finaste och viktigaste sakerna jag gjorde under 2018. 

IMG_2825.JPG

I Etiopien drack jag årets viktigaste 11-kaffe, tillsammans med tjejerna på Deborah house.

IMG_2834.JPG

Det var även på resan till Etiopien som vi gjorde det livsförvandlande mötet med Risflickorna. Berättelsen om dem berörde många av er, mina följare på Instagram, och här på bloggen, och ledde till att flera blev månadsgivare på Läkarmissionen. 

TACK för det! 

IMG_2818.JPG

Mitt i sommaren kom ”sommarens roligaste jobb-mejl” med en inbjudan till Villa Strömsfors och Kreativ Kick Off. Ojojojoj! Det blev, som mejlet från Malin och Katrin antydde, något av det roligaste 2018 bjöd på.

IMG_2817.JPG

Som ett smörgåsbord av kreativitet och nya vänskaper.

Här kan du läsa mer om våra magiska dygn tillsammans. Och här

IMG_2822.JPG
IMG_2550.JPG

Under det gångna året har jag även varit tillbaka på FGL Store och haft Pop Up med FRU VINTAGE 11-KAFFE två gånger SÅ  inspirerande och härligt att få hänga lite med Miranda och Kristin. Sicka tjejer! Ger mersmak för 2019.

Eftersom Varberg är vår gamla hemstad så har det även inneburit att klasskompisar och fd grannar tittat förbi och snicksnackat lite. Super-roligt! 

IMG_2205.JPG
IMG_2613.JPG

December bjöd på Pepparkakor och mååååånga koppar kaffe. Bla i mina superfina koppar tillverkade av Marie på @axkonstkeramik

IMG_2575.JPG

Fantastiska blommor från House of Flowers.....

IMG_2476.JPG

...... och årets sista kaffe-event. Denna gång på Söder hemma i Stockholm, tillsammans med Malin & Anna från Mrs Mighetto. Vilken ynnest. Läs mer om detta härliga här

IMG_2839.JPG

SÅ glad att jag fick vara med på bok-releasen! Men framför allt att jag fått möta dessa grymma girls. Mer av dem önskar jag för 2019.

IMG_2276.PNG

10 December fick Dr Denis Mukwege ÄNTLIGEN ta emot Nobels Fredspris. Med anledning av det blev jag inbjuden till en middag på Berns, och en hyllningskväll på Waterfront, båda arrangerad av bla Läkarmissionen.

Vilket perfekt avslut på ett fantastiskt år! 

IMG_2620.JPG

Ett av mina mål för detta nya år, är fler möten med människor IRL.

Jag skall själv se till att de blir verklighet, men är också förväntansfull inför event och spännande inbjudningar framöver.

2019- NU KÖR VI SÅ DET RYKER!