Årets första Semla.....

IMG_2887.JPG

.....intogs idag, den 17 Januari, på pappas födelsedag.  Så som jag och mina 4 syskon, med familjer, gjort de senaste 3 åren.

Idag skulle han fyllt 74 år. Vad fort det går ändå. Skrev först på Instagram att han skulle fyllt 73, men insåg att det inte stämde med att han föddes -45;) 

IMG_2888.JPG

Idag var det mamma, en av mina yngre systrar, min dotter E med sin lille A, mina svärföräldrar (som bor i grannhuset på vår gård) maken, yngsta dotter N och vår andra hyresgäst på går`n, Tommy, som kalasade till pappas ära. Jag hade såklart tänkt att plåta dem alla runt bordet, i smyg, men mitt batteri dog lagom tills alla kommit. Jaja. 

Pappa hade godkänt Semlorna med toppbetyg tror jag minsann. SUPERGODA!

Min lillasyster i Aneby hade bakat egna, dagen till ära, till sig och familjen. Allra godast såklart! Eller? Det var lite delade meningar kring det runt bordet idag.... Vad tycker du?

Själv har jag typ slutat baka. Typ. Jag brukar skoja om att jag ”förbakade mig” när barnen var små . Då var det storbak minst 2 dagar i veckan. Ena dagen bakade barnen och jag matbröd och den andra kaffebröd. (Gammaldags ord va? Matbröd och kaffebröd....) Då var det inget snack om sockret, så vi fikade vi friskt varje dag:)

IMG_2889.JPG

Tack förresten, till alla er som kom med så härliga tips på ”Stockholm Citys godaste Semlor”. Tur att säsongen precis börjat, så att jag hinner provsmaka alla (?) framöver. 

Vart köpte maken dagens Semlan tillslut då? Haha! Mötena i stan blev framflyttade, så det då var det inte längre aktuellt med ”köpa med hem från ngt bra bageri stan”. Han sladdade helt enkelt i på Coop hemma i Märsta istället och köpte från deras egna bageri. Som sagt SUPERGODA!! Pappa hade ätit minst två....