Workshop på siggesta gård med malin lindner

public.jpeg

När man kommer hem med kameran full av vackra (förhoppningsvis;) bilder från en 2-dagars workshop med Malin Lindner. Lycka!

public.jpeg

Vi har verkligen klättrat över stock och sten, i duggregn, för att ta den perfekt bilden. Eller ja, egentligen mer för att lära känna våra kameror.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

För vad är egentligen den perfekta bilden…..? För mig handlar det mer om att förmedla en stämning och en känsla, (som myset efter middagen igår kväll) än att lyckas hela vägen med tekniken. Även om det såklart är målet på sikt……

Övning ger färdighet som en säger.

public.jpeg

Finaste Anna, en av mina vänner på Mrs Mighetto, hade klätt sig i bästa höstlooken och matchade vegetationen perfekt.

public.jpeg

Is`nt she lovely!

public.jpeg

Två dagar går alldeles för snabbt och plötsligt var det dax att dra hemåt igen.

TACK bästa Malin för matnyttiga och mysiga dagar! Du är sannerligen ett proffs. Inte bara på kameran och Lightroom utan lika mycket på att sprida värme och skapa skön stämning.

Jag åker hem påfylld, med energi och redigerings-kunskaper!

public.jpeg

Walk for freedom

public.jpeg

På lördag, 19 Oktober, kommer jag vara med och gå i årets viktigaste promenad. En tyst manifestation för ALLA människors rätt till frihet.

Vi samlas på Norrmalmstorg kl 13 och går sedan i ett långt led genom Stockholms gator.

Bredvid oss går team som kommer att dela ut information om Human Trafficking, och prata med folk som undrar vad vi gör.

WALK FOR FREEDOM går även av stapeln i

Göteborg

Örebro

Malmö

Jönköping

Västerås

Karlstad

Växsjö

och dessutom i över 50 olika länder samtidigt! Coolt va!!?

På bilden ser du hur det såg ut i Stockholm förra året. Svårt att beskriva hur mäktigt det var!

Vi vet dessutom att tjejer faktiskt blivit fria, från bordeller i Stockholm, tack vare att vi lyfter frågan under vår manifestation.
Hade du en aning om att det finns över 200 lägenhetsbordeller i Stockholm!!? I Sverige 2019.

public.jpeg

Hela syftet kring årets viktigaste promenad, är alltså att lyfta frågan kring människoslaveri.
Visste du att över 4 miljarder människor, över hela världen, är fångna i sexindustrin eller andra typer av slaveri? År 2019. Helt ofattbart!

public.jpeg

Ta med ditt gäng och häng på vetja!

Här kan du läsa mer, se vilka fler platser vi går ifrån över Sverige, och registrera dig!

Hoppas att vi ses!

FÖR ALLA MÄNNISKORS RÄTT TILL FRIHET!

public.jpeg

Klimatfrukost på svenskt tenn

public.jpeg

Igår var jag bjuden på kramkalas, i Te-salongen på Svenskt Tenn.

Eller nåja. Det var väl kanske inte huvudsyftet, men det blir lätt så när härliga kollegor möts till frukost.

Temat för morgonen var Kids och klimat / Next generation.

VÄLDIGT givande och intressant!

Dessutom planterades, ”i sann klimatfrukosttradition sinne hösten 2019”, ett träd för var och en som dök upp.30 nya träd till klimatskogen”Redo att fungera som kolsänkor och käka koldioxid för fulla muggar” som Emma Sundh uttryckte det.

Hur bra liksom!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Arrangörer av denna upplysande och härliga frukost var Klimatklubben, bla bestående av Maria och Emma, i samarbete med Hyber - en skräddarsydd uthyrningstjänst för produkter med lång hållbarhet och kort användningsperiod. ”Vår mission är att skapa förtroende för cirkulär uthyrning så att fler barn kan växa upp med kvalitè och samtidigt göra miljön en tjänst”

public.jpeg

Undertiden vi sörplade te, det har nog aldrig hänt förut, att jag druckit te till frukostmackan, (som tur var hade jag grundat med morgonkaffet innan jag åkte hemifrån;) fick vi lyssna till ett spännande panelsamtal mellan Maria Soxbo, proffsig moderator, Katarina Graffman- fil Dr i Kulturantropologi, Therese Lindahl-Beijerinstitutet och Olivia Beke Rothshild- grundare av Hyber.

public.jpeg
public.jpeg

Det är svårt att återge en morgon som den igår. SÅ många kloka tankar kring hur vi kan ”fostra våra barn till att bli klimaträddare”, äta mer vegetariskt i säsong och handla secondhand istället för nytt, eller hyra säsongsbetonade kläder i rätt storlek, genom ett abonnemang hos Hyber. Snacka om smart!

Maria Soxbo började panelsamtalet med ”elefanten i rummet”, dvs huruvida vi bör avstå barn, för att det är ”det sämsta man kan göra för klimatet”. Alla var dock överens om att det är inget vi kan skambelägga eller be människor avstå ifrån, att vilja ha barn. Pju!

Själv har jag svårt när man pratar utifrån att ”skaffa barn”. Barn är en gåva. Inget man ”skaffar”, som om man köper en ny bil eller soffa. För många är detta ett känsligt ämne, då det verkligen inte är en självklarhet för alla att ens bli gravida.

(Well. Det var en parentes:)

public.jpeg

Emma Sundh i egen hög person. Älskar hur hon är en mästare på att inspirera till att vilja göra smartare val, istället för att skambelägga. Det är förresten hela Klimatklubben DNA, att inspirera och uppmuntra. Det lyckas de verkligen med!

Jag tror att vi alla gick ifrån Svenskt Tenn med ny kunskap och inspiration.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

TACK Klimatklubben!

För ert outtröttliga engagemang och för att ni är så bra på att motivera oss andra!

Alla fina bilder är tagna av Caroline Solberg

Kaffets dag!

public.jpeg

Visste du att det är kaffets dag idag? Inte jag heller…;)

Någon som däremot hade koll på det är Diana aka Diadonna på Instagram.

Hon har dessutom skrivit världens finaste blogginlägg om mig och FRU VINTAGE 11-KAFFE. Kolla in här! Helt fantastiskt!

TACK Diana!!

Reseminnen från frankrike & italien…..

public.jpeg

Dricker dagens 11-kaffe och går igenom några av alla vintagefynd och minnen från Frankrike och Italien. Känner mig rik.

public.jpeg

Inte minst över den ljuvliga boken av Irene Berni på Valdirose. Så vackert inslagen av henne, tillsammans med ett fint gammalt brevpapper, så att jag inte ens förmått mig att öppna. Trots att jag vet att hon skrivit en hälsning till mig inuti….

Jag slutar aldrig att förundras över, och älska, mötet med människor. Kanske kommer det med åldern? Att man värdesätter annorlunda. Idag finns det få saker som gör mig så glad och tacksam som att någon vill dela sitt liv och sin resa. Att få en liten glimt av någon annans historia. Så fint.

public.jpeg

Det är väl kanske därför som jag lätt svävar iväg i fantasin över en antik liten porslinsskål med lock. Hittad på vintagemarknaden i Antibes. På vilka bord har den stått? Vilka samtal har den fått lyssna till? Hur kommer det sig att den fortfarande finns med i livet, trots sina dryga 100 år på nacken. Lite lagad och limmad i knoppen, annars hel och bevarad. Någon, eller fler, måste varit extra varsam och tagit hand om den genom åren.

public.jpeg

Eller den söta lilla taxen i silver, som använts som stöd för smörkniven vid varje kuvert, berättar mamma, och som blir den perfekt presenten till yngsta dottern här hemma. Ingen strävhåring men påminner ändå om vår egen Stina. Ångrar att jag inte gick med på erbjudandet om en till liten jycke för halva priset. Fast jag skulle ju bara göra åt våra sista Euro…

public.jpeg

Tidigare på fm gick jag ut i trädgården och klippte av säsongens sista Dahlior, medan 11-kaffet bryggde klart inne i köket.

Det är fortfarande lite kyligt i luften trots att det hunnit bli förmiddag.

Jag kan inte låta bli att fundera över vad som egentligen betyder något i livet.

Med posten idag kom ett brev från Läkarmissionen. Den organisation som jag stöder med mitt kaffe;

”Minns du vad som hände för ungefär ett år sedan? Då kom nyheten att doktor Dennis Mukwege skulle få Nobels Fredspris. Det var jubel på Panzisjukhuset, personalen firade och t.o.m de nyopererade patienterna applådera från sina sängar. Det kändes som en upprättelse att världen brydde sig om dessa kvinnor som utsatts för brutalt sexuellt våld.

Ett år senare har ett nytt hot tillkommit. Ebolautbrottet i Kongo har pågått sedan Augusti 2018, men befunnit sig på behörigt avstånd. Nu kommer de första smittade fallen allt närmre Bukavu och Panzisjukhuset. Därför behövs din hjälp.

…..Du är redan en av dem som verkligen gör skillnad för utsatta människor, och det tar emot att be om ett extra bidrag.

Men läget är akut. I Juli utlyste WHO internationellt nödläge då smittan nått Goma, en storstad med internationell flygplats.

Din gåva bekostar skyddsutrustning, vaccin och utbildning till sjukvårdspersonal och insatser för att stoppa spridningen”

public.jpeg

Jag Swishar såklart en gåva. Det känns bra att få vara med på ett hörn och förändra. Det är ju så enkelt. Inte minst när jag vet att varenda liten krona gör skillnad. Jag har varit på plats och sett Läkarmissionens fantastiska arbete. Jag VET att hjälpen når fram.

Jag tänker att det ena inte behöver ta ut det andra. Att samtidigt som det är ok att njuta av välfärden här hemma, glädjas över ett vintagefynd från Italien, så kan jag vara med och lindra nöden för någon annan.

Var med du också om du vill! Swish-nr till Läkarmissionen är 90 00 217. Märk med Ebola.

Här kan du läsa mer, och vara med och ge om du vill.

Det finns väl inget som ger sådan tillfredsställelse, som att vara med och rädda liv!

Tack villa juli och alla mina underbara vänner!

public.jpeg

Vilka makalösa dagar vi har haft nere vid rivieran! Jag nyper mig i armen över allt vackert vi sett och upplevt.

Här är ett par bilder från Cassis, dit maken och jag åkte när hela tjej-gänget sagt hej då på Villa Juli. Några åkte direkt hem och några av oss passade på att stanna kvar och njuta lite till.

public.jpeg

Mackan och jag drog som sagt mot Marseille för ett par nätter i närheten av den lilla pittoreska fiskebyn Cassis. Senare vidare mot Comosjön, och sist Toscana. Men det får bli ett annat (flera;) inlägg.

public.jpeg

Nu blir konsentrationen kring Villa Juli och detta härliga par, Niclas och Lisa! Det är nämligen tack vare dem som denna resa alls blev av.

Jag fick ett mejl från Lisa i början på året. I Januari, när det var som mest grått och trist hemma kom hennes fina rader; ”Hej Marlene! Mitt namn är Lisa och jag driver och äger Villa Juli Guesthouse i Frankrike……. Min tanke och dröm vore att du själv, eller om du vill, tillsammans med ett härligt gäng, kommer ner till oss och har några inspirationsdagar……”

Vem kan motstå en sådan fin inbjudan! Sagt och gjort.

public.jpeg

Det blev det här härliga gänget av powergirls som åkte ner till Villa Juli! Sicka brudar alltså!

TACK Johanna Hulander Hanna Wendelbo Malin Mighetto Malin Lindner Jasmina Bylund Anna Kubel Kristin Lagerqvist och Anna Sylvan.

Jag är så oerhört glad för var och en av er!

public.jpeg

För det blev verkligen en superlyckad och perfekt resa på alla sätt! Strålande sol från klarblå himmel, lagom varmt för att få möjligheten att använda sommarklänningarna lite till, god mat och en massa härliga bilder!

public.jpeg

Man måste ju älska att få resa med likasinnade. Där kameran är en självklarhet och man slipper ha suckande människor omkring sig som står och väntar;) Ha! Lycka!

public.jpeg

På Villa Juli finns det ju dessutom så mycket vackert och fint att plåta! Lisas underbara dukningar…..

public.jpeg

….vackra soluppgångar……

public.jpeg

Men det blev så mycket mer än ett gäng kameror med fina bilder.

Inte minst några långa härliga middagar på Villa Julis underbara terass, med milslång utsikt över olivlundar och vackra hus. Där formades de riktiga samtalen. Dem som så naturligt rörde sig mellan tårar, skratt och ärliga tankar.

Samtal som jag kommer plocka fram och återuppleva under kommande höstrusk, men som jag även vet kommer fortsätta kring våra egna bord här hemma. För vi hann ju inte prata färdigt. Såklart. Det finns ju så mycket viktigt och härligt att dela.

public.jpeg

Med alla dessa mina härliga, kreativa, inspirerande och coola vänner!

Som Malin & Anna som driver Mrs Mighetto. Som jag gillar så oerhört mycket! Känns som ett systraskap för livet med er. Jag älskar att smittas av livsglädjen och passion för det ni gör! Er bjussighet och vilja att låta det ni skapat ge något vidare till andra. Unikt.

public.jpeg
public.jpeg

Och finaste Kristin som blev min rumskamrat.

Denna superwoman! Som sprider så mycket härlig energi och inspiration. Klok, driven och med ett ärligt engagemang för en mjukare värld. En tjej som jag är så glad att hon ”bjöd in mig i sitt liv” via arbetet med Mirandas och hennes FGL Store, och som jag ser fram emot att hänga med mer framöver. Det där fina med mersmak, ju mer man lär känna en person….

public.jpeg

Johanna, som jag bara träffat ett par gånger före resan, som är så väldigt lätt att tycka om direkt, och som dessutom visar sig vara ett skönt ankare i gruppen. Hon stressar inte upp sig, utan tar det mesta med ro. En tjej som också ger mersmak. Som man vara vill känna mer. Så mycket att lära av alla hennes dolda kunskaper. En skatt att gräva ur….

Så Malin, th, denna helt fantastiska, älskvärda kvinna som jag träffade första fången för 1 år sedan. Som kommit att bli en vän, med så mycket omsorg, kärlek och full av bra råd och idéer. Hon som lyssnar till sitt eget hjärta och sprider lugnet vidare. Hon som är sann mot sig själv och andra. Så glad att vi ju faktiskt har närmast till varandra;)

Jag hade väl dessutom på känn, redan före vår låååånga tågresa, att dessa två skulle finna varandra.

public.jpeg

Åsså våra älskade Hollywoodfruar. Snyggingarna! Eller ”tonåringarna” som ngn utbrast när de inte vaknade kl 05 som oss andra tanter. Haha!

Bästa Anna & Jasmina, som jag hade den stora lyckan att göra en första tågresa med ned till Halland i somras. Som jag gillar er!

Anna, ett riktigt lyckopiller, som nog redan förlängt mitt liv avsevärt, tack vare alla hysteriska skratt i hennes närhet. Hon är sannerligen en perfekt kombo av proffsighet och värme. Man vill ju bara flytta in hennes galet snygga bilder från,huset utanför Norrtälje. Ser fram emot att få hänga med dig ännu mer här hemma, över den där äppelpajen!

Jasmina är tjejen man gärna skulle ringa för att prata av sig och få råd. Så mjuk och underbar! En tjej som inte tar så mycket plats till en början, men som man gärna vill vara nära. Också hon ett proffs när det kommer till inredning och kamera. Love you both!

Ser förresten SÅ mycket fram emot pressfrukosten med er imorgon!

public.jpeg

Sist, men inte minst, goaste Hanna! Klok som en bok och alltid med en rapp kommentar i rockärmen. Jag gillar Hanna av många anledningar, men inte minst för att hon är så rak, krass och lätt att umgås med. Inga konstigheter liksom. Och hennes bubblande skratt som smittar av sig! Hon håller inte inne på all sin kunskap, utan tipsar och hjälper gärna med allt från blomsterodling, företagande och sociala medier. Plus allt anat hon kan.

public.jpeg

Jag inser just att denna resa kräver flera inlägg. inte minst från vår utflykt till vintagemarknaden i Antibes. Dessutom har många av er uttryckt en önskan att få veta mer, och få göra en liknande resa till Villa Juli framöver. Stay tuned. Det bubblar av idéer i flera av våra grytor, så håll ögonen öppna i våra olika kanaler!

Nu skall jag dricka 11-kaffe med mamma, i mitt egna lilla kaffehus. Får se om mitt Fikonträd och min vinranka överlevt. Men det lär svärfar ha sett till.

Home sweet Home!

BåtUtflykt och drömmar på comosjön

public.jpeg

-Ska vi inte ta och betala deras lunch!? viskar maken. (som om de förstod svenska;)

-JO!! Såklart!! Det gör vi!! Vilken bra idé!

Sen fick vi tråkigt nog kalla fötter. ”Tänk om de inte uppskattar det!” ”De kanske tror att vi tänker att de inte har råd själva” Medan vi försökte övertyga varandra att det var en dum idé, så hann det engelska lilla paret betala och lämna restaurangen.

Vi hade suttit och iakttagit dem hela lunchen. Medan vi tuggade pasta med svamp, och brushetta, såklart.

Deras ömhet mot varandra. Hur han böjer sig fram för att säga något till henne. Lägger sin hand på hennes. Hon skrattar hjärtligt och slår till honom med servetten. Han viker omsorgsfullt ihop näsduken och försöker stoppa tillbaka den i bröstfickan. Det tar tid. Hans rörelser är långsamma och lite fumliga.

Vi viskar att sådär vill vi också åldras! Sitta på en lunchservering i Verenna med magisk utsikt över Comosjön. Njuta av varandra och god mat. Låta saker ta tid.

Innan vi reser oss konstaterar vi att nästa gång behöver vi agera snabbare. Utgå ifrån att ingen kan bli arg över att bli bjuden på lunch. Vi lovar varandra att ta risken…

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Vi tog båt från Cadenabbia tidigare den morgonen. Biljetter köpte man enkelt i en kur på kajen. Vi hade fått tipset att bara ta ett kort avhopp på Bellagio och sen ta nästa båt till Verenna för lunch. Ett bra råd.

public.jpeg
public.jpeg

Dock hann vi med Bellagio två gånger. Så kan det gå när man sätter sig på fel båt:) Men vad gör väl det, när man får njuta av den sköna brisen över sjön. Vackert så vi nästan tappar andan. Vi säger till varandra gång på gång; det här måste vara en av de vackraste platser vi upplevt. Helt omöjligt att ge rättvisa på bild.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Överallt dessa vackra gamla hus. Många av dem rosa. Min favorit. Är det kanske här vi skall slå till på ett ställe att samla familjen på somrarna….?

Vi har, vid det här laget, lärt oss att vid varje plats vi besökt, åker vi hem och googlar möjligheter att återkomma.

En putsad 3-byggnads gård på Gotland. En stor äppellund på Österlen. Ett litet B&B i Frankrike….

Låt oss aldrig sluta drömma.

Frukost På villa juli

public.jpeg

Jag älskar frukost! Dagens godaste måltid, om

du frågar mig.

Det är därför bland det viktigaste när det kommer till att bo på hotell tkr jag. Att man har lagt omsorg och kärlek på frukosten.

public.jpeg

Villa Juli har man verkligen lyckats!

public.jpeg
public.jpeg

Finaste Lisa serverar smoothie på bla rödbeta, äpple,päron, kokosolja, ingefära… SÅ gott!

public.jpeg

Här finns allt som jag älskar. Goda ostar, hemmagjord müsli, färsk frukt och tungt, nybakt bröd från den lokala bagaren. Så lyxigt!

public.jpeg

När man dessutom får sitta ute på terassen, i solen med magisk utsikt. Ja, det kan inte bli mycket bättre än så. Drömmigt värre!

public.jpeg
public.jpeg

Ja, jag hävdar med bestämdhet att det är värt en 33 Tim lång tågresa för att få uppleva frukosten på Villa Juli. Och då har en sann frukostnörd talat:)

Tågresa (tillbaka) till villa juli

public.jpeg

Strax efter 14 igår rullade vi in på stationen i Marseille. Lite småtrötta och ”tufsiga”(utan överdrift;) efter 30 timmar på tåg, kändes det som rena lyckoruset med frisk, fransk luft. Livet återvänder liksom!

Ha! Kl 21, på onsdag kväll, klev vi ju på nattåget i Hamburg och hade sedan 9 timmar framför oss. Alla sovkupér var var redan paxade när vi bokade så det blev liggvagn. ”6 laxar i en laxask” har aldrig känts så relevant, om man säger så….

Kristin och jag klättrade högst upp i en 3-våningssäng och jag tror att värmen, och total syrebrist, gjorde att jag ändå sov rätt hyfsat.

Kl 5.30 blev vi väckta med varsin lite bricka med kaffe, 2 frallor, smör och marmelad. Oväntad lyx i stunden kände jag allt. Genomsvettig och allmänt ofräsch i samma kläder som när vi startade resan….

public.jpeg

Vi hade ett par timmar på oss innan vår sista sträcka till Cannes, så vi passade på att ta en Chèvre-sallad på ett litet torg. SÅ härligt att röra på sig lite efter många timmars stillasittande.

public.jpeg

En vacker karusell mitt i allt, jamen det finns det väl i varje liten fransk by tänker jag. Landet där allt är så himlans pittoreskt och vackert.

public.jpeg

Att få börja hösten såhär. Med sköna, kreativa girls med hjärtat på rätta stället. Vilket privilegium. Jag är på riktigt så tacksam för alla fina människor som jag haft äran att stöta på via sociala medier. Detta älskade och hatade forum.

Sanningen är att många av dem jag fått kontakt med via Instagram är människor jag hoppas att jag får äran att ha kvar i mitt liv för alltid. Kvinnor (rättså uteslutande hittills) som peppar, bjussar på sina erfarenheter och som vågar drömma stort! SÅ coolt att uppleva.

public.jpeg

Som vår egen tapetdesigner Hanna Wendelbo. Skönaste skåningen ever! Här med morgonens frukostkaffe i högsta hugg.

public.jpeg

Väl framme hos Lisa och Nicklas på Villa Juli blev vi bjudna på Moule Frites och hemmagjord Aioli, tillagat av husets egen kock. (läs Nicklas;) Lisa hade ”svängt ihop” (jo jag tackar ja) citronglass i världsklass! Allt var verkligen himmelskt gott efter en dusch och rena kläder!

public.jpeg

Att sedan få börja denna dag med (fotomodeller som Anna och Jasmina) frukost på Villa Julis terass. Nyp mig i armen…..

Palettblad

public.jpeg

I slutet av Mars i år så var jag på en supermysig frukost hemma hos Malin Mighetto. Förutom ett fantastiskt vackert hem så har Malin även många fina gröna växter. Jag fick med mig ett par små skott från en Palettblad, ungefär i storlek som den lilla i mitten på bilden ovan.

public.jpeg

Jag som ser mig själv totalt omöjlig när det kommer till levande växter, kan idag, 5 månader senare, stoltsera med en hel liten Palettblads-familj. Mamma (den största och mest frodiga såklart) pappa och fyra små ungar. Visst är de fina!

public.jpeg

Palettblad är en flerårig ört som ursprungligen kommer från SÖ Asien. Det är en lättskött växt (japp, överlever t.o.m hos mig) som kräver mkt vatten på sommaren. Helst vill den stå riktigt ljust, för att få sin vackra färg, men inte i direkt solljus.

För att den lättare skall grena sig, och bli tät och fin, så är det bra om man toppar den. Toppningen görs ovanför ett bladpar.

Om/när den blommar bör man plocka bort blommorna. Annars tappar växten sin färg och blir mkt blekare.

Efter vintern skall man beskära sin Palettblad hårt och plantera om i ny jord på våren.

Det är roligt hur det går mode även i blommor och gröna växter tkr jag. För bara några år sedan fnös vi åt denna, och många andra krukväxter. Idag stoltserar folk med sina Palettblad på Instagram;)

Så även jag tydligen…..

public.jpeg

Igår radade jag upp min fina lilla familj och njöt 11-kaffet tillsammans med dem. Värt att fira att de alla har överlevt, och fortsätter att föröka sig, tänker jag…

Gretas te

public.jpeg

Plötsligt händer det. Jag dricker morgon-TE istället för morgon-kaffe…. Ja! Det är faktiskt sant. Eller ja, jag dricker kaffe OCH te. Att jag gjort sistnämnda har inte hänt på väldigt länge, måste jag medge…..

public.jpeg

Men så fick jag ett väldigt fint paket från härliga Kristine Yngfors. Coolaste tjejen som just haft release för sitt rykande färska GRETAS TE. SÅ roligt!!

Kristine är en av tre kända, kanske finns det fler där ute?, te-odlare som odlar te på friland i Sverige! Hur coolt!!? Det är i Gränna det händer!

public.jpeg

GRETAS TE har fått namn efter Kristins farmor Greta. Teerna är Kristins egna lyxiga blandningar, med endast naturliga smaksättare, som örter och kryddor.

public.jpeg

”ROIBOOS

Sydafrikansk vibe! Drick detta te och följ med på en smakupplevelse med rötter i det varma Afrika. Detta örtte skiljer sig från andra teer, då det inte kommer från teplantan. Rooibos kallas ibland rött te, och är en infusion som görs på blad från Sydafrikanska rooibosbusken. Teet innehåller inget tein, och kan därför med fördel drickas på kvällen. Rooibos är mineralrikt och innehåller antioxidanter. Vi har blandat detta örtte med rosmarin och kamomill för en spännande smak. Njut av detta härligt söta och fruktiga te!”

Läs mer om GRETAS TE på den fina hemsidan!

public.jpeg
public.jpeg

VÄLDIGT gott hörrni! Gå in här och läs mer om de olika te-sorterna. Och beställ hem! Finaste presenten för te-älskaren!

FRU VINTAGE 11-KAFFE önskar GRETAS TE all lycka och välgång framöver!

public.jpeg

Kustfolk i varberg

public.jpeg

Igår bytte jag Farmers Market på Strömma, till Kustfolk nere på Brukstorget. Fortfarande kvar i Varberg.

Min vana trogen var jag för tidig och först på plats. Jag gillar det. Man hinner ju plåta utan en massa människor som stör bilden;)

public.jpeg

Ganska snabbt ramlade dock de andra utställarna in och det blev full aktivitet. Coola Jennie, aka Kollijox, th i bild är ju bara för härlig. Så mkt skön energi. Jag gillar verkligen henne och hennes konstnärsskap.

Hennes lillasyster med kollega var några av utställarna. Supersköna tjejer med riktigt kreativa och roliga idéer. Kolla in OH.AH!

public.jpeg

Så glad att min vackra bukett från Hanna Wendelbo höll sig fin hela helgen. Den finns numera med på många besökares bilder:)

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Min marknadsgranne var en motorsågsskulptör (!!) och keramiker från Göteborg. Hur coolt liksom! Emelie Hallberg hade SÅ fina saker. Bland annat jättefina småvaser som jag köpte. Får visa framöver.

public.jpeg

Hon hade bla gjort smörklockor, som jag ångrar att jag inte köpte en. I den kan man ha smöret framme, så att det håller sig mjukt….

public.jpeg
public.jpeg

Bland det roligaste av allt var att jag äntligen fick fika hos Farfars Lycka🌸 Jake och Miranda har verkligen gjort succé med sitt lilla husvagnscafé!

Jag köpte deras äppelpaj till lunch (japp!) och den smakade himmelskt!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

En annan skön utställare var Jenny och hennes dotter Viola. Fattar inte att jag inte fick en bild på dem. Supercoola bilder och prints!

TACK Miranda, Kristin, Lisa, Jennie och Frida (@eklund_keramik) för att ni fixar KUSTFOLK! Det är sannerligen ngt speciellt med de kvinnliga kreatörerna i min gamla hemstad! Så glad att få vara med på ett hörn!

Farmers market del 2.

public.jpeg

Sitter i bilen på väg hem till Stockholm, efter en helt underbar helg i Varberg! Trött i både huvud och ben, men så glad och varm i hjärtat. Älskar alla möter med människor. kreativiteten och glädjen.

Strömma Farmlodge kan ju vara den mest perfekt platsen för en skördemarknad och när ”dörrarna öppnade” kl 11 så var det kö från båda håll. Det välde in människor och det slutade liksom inte. Mellan kl 12-15 gick det knappt att röra sig på vissa områden för allt folk. Hel galet. Och väldigt väldigt roligt!

public.jpeg

På morgonen däremot så var det luftigt mellan borden;) Så roligt att vara på plats och se allt växa fram, även om jag vet och förstår att detta har man jobbat för läääänge. Jag är verkligen SÅ imponerad av Marina och gänget på Strömma. Vilken cooool plats! Allt är så genomtänkt och kreativt.

public.jpeg

Från minsta kak-trave…..

public.jpeg

….till största traktor-prydnad……

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Älskar alla texter, som man hittar lite här och var, och att alla utställare fick en egen skylt i samma stil.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Det var mycket som skulle fixas in i det sista på lördag morgon. Ibland måste man bara stanna upp och påminna sig om vad det var man skulle göra. Eller rentav bara njuta av stunden.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Ett STORT VARMT TACK till Lovisa, Marina och Anna (som tyvärr inte var på samma plats i detta ögonblick, när jag lyckades stoppa dessa girls för en bild) för att ni skapat denna fantastiska mötesplats! TACK för inkluderande och varmt mottagande på fredag kväll (Jag hade tänkt ta en ”nötbar” och gå och lägga mig när jag kom till Strömma kvällen före marknaden. istället blev jag medbjuden på indisk mat och vin tillsammans med ett gäng tjejer som var där för att förbereda. SÅ mysig och värdefullt) och för att ni sprider så mycket glädje och positivitet! Ni är helt fantastiska!

TACK också till alla er som kom förbi och sa hej och att ni ”följer mig och gillar det jag gör”. Det betyder som mycket mer än ni kan ana.

Idag har jag varit en del av ”Kustfolk i Varberg”. Det får jag ta och berätta om imorgon.

Farmers market på strömma farmlodge

public.jpeg
public.jpeg

När man sladdar in på Strömma Farmlodge och möts av underbara Anna Starren, ja då vet man att detta blir en magisk helg!! Anna hade såklart fixat coolaste vrålåket till sin utställningsplats. Flaket skall fyllas med blommor. HUR FINT!!?

public.jpeg
public.jpeg

Alltså. Det har fixats och donats i vartenda hörn på Strömma inför Farmers Market. Det är värt att ta sig hit bara för att titta på allt vackert! Promise!

public.jpeg

Många utställare var redan på plats när jag kom strax efter kl 20. Dessa två tjejer hade åkt över 100 mil…..

public.jpeg
public.jpeg

Ljuset var helt magisk precis när jag kom. Nu är klockan snart midnatt, det är becksvart ute och jag skall försöka sova lite. Hoppas verkligen att vi ses imorgon!!

public.jpeg

Klimatfrukost på formex

public.jpeg

I ärlighetens namn hade jag inte tänkt åka till Formex i år. Men så damp det ner en inbjudan till Klimatfrukost med Klimatklubben! SÅ glad att jag tackade ja till den och tog mig tiden att åka.

Inte bara för en himmelskt god vegansk frukost, utan främst för ett mycket givande panelsamtal. Bla fanns representanter för Blocket och Ellos där, men framför allt Frida Ramstedt. Sicken stjärna hon är. Gillar verkligen hur hon sticker ut hakan och vågar utmana oss;

public.jpeg

Mitt eget uttryck, min egen identitet. DET är så otroligt viktig för oss.. Vi måste backa där! Vi kan inte fortsätta rättfärdiga vår estetik, att den går före allting. Någonstans är livet så mycket större än så. Vi håller på att bygga kulisser för vårt liv och vi sätter normen för alla som följer oss. De ser våra härliga frukostar, de fantastiska vardagsrummen och vi skapar ju så mycket begär hos våra läsare och följare. Vi löser inte behoven utan vi skapar nya begär. Där har vi alla ett jättestort ansvar att ifrågasätta vad vi visar, och VARFÖR vi gör det vi gör. VARFÖR köper jag den där stolen…? Vi behöver vara mycket mer kritiska mot oss själva!

När det gäller tex alkohol så måste vi märka det med varningstext- detta är inte bra för din hälsa! Då kan jag tycka att när du köper möbler och prylar i dåliga material, som sedan sprids ut i eko-systemet, då är det inte bara dåligt för DIN hälsa, det är dåligt för MIN hälsa och för MINA BARNS hälsa. Varför har vi inte den varningstexten och innehållsförteckningen på tex möbler!!? ”

Frida Ramstedt

public.jpeg
public.jpeg

En annan härlig sak med morgonens fantastiska frukost var ju alla sköna bönor som jag fick krama om och hänga med!

public.jpeg

Tack Klimatklubben, dvs Maria, Emma och Johanna, för en viktig och god frukost! Ni är grymma i att inspirera när det kommer till vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma miljö. Ni gör det så bra, utan pekpinnar men med mycket värme och engagemang.

Vi ser alla så mycket fram emot den dära boken som ni visar upp på bilden! ”Gör skillnad”- vem vill inte det liksom…..

public.jpeg

En extra bonus, med min blixtvisit på Formex, var att jag ramlade över min fina vän Kriistina. Snacka om konstnär! Kolla in hennes galet fina skulpturer här. Lycka till med din expansion och dina nya spännande steg framöver!!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

I min kvicka framfart hann jag trots allt registrera återvinning av gamla duntäcken och dunjackor! Men alltså. HUR bra!! Måste själv kika in och läsa mer hos Reborn in Colour

Sensommarlunch med yVes rocher hos ditte svanfeldt

public.jpeg

Man vet att det blir ett proffsigt event när det står ett litet husvagns-créperie på uppfarten när man kommer!

public.jpeg
public.jpeg

Med välkomstdrink i ett personligt glas, som man sedan kunde fylla på själv under lunchen. Big like!

public.jpeg
public.jpeg

När vi sedan kom till David och Dittes baksida…. WOOOW!!! SÅ fiiint!!!

public.jpeg

Arrangör av denna proffsiga, men samtidigt väldigt varma och familjära, lunch, var Yves Rocher. De firar 60 (!) år som företag och det var väldigt intressant att höra deras story;

Yves Rocher, föddes 1930, och bodde i staden La Gacilly i Frankrike när han  1959 bestämde sig för att starta ett företag med inriktning på naturen och kvinnlig skönhet.

Alla verksamma ämnen i Yves Rochers produkter kommer från naturen. Man har bla stora egna odlingar där man odlar blommor och örter ekologiskt, som sedan plockas för hand. Coolt ju!

En annan cool sak med detta familjeföretag är deras engagemang för miljö och mångfald;

”PLANT FOR THE PLANET

Träd ger näring till jorden och alla som lever på den. Stiftelsen Yves Rocher ska, till och med år 2020, plantera 100 miljoner träd.
Över hela världen arbetar trädplanterare tillsammans för samma mål: biologisk mångfald.

Här kan du läsa mer.

Idag har företaget i La Gacilly ungefär 4000 anställda. Ca 350 av dem i Sverige.

Rocher avled annandag jul 2009.

public.jpeg
public.jpeg

M Créperie hade fixat helt magisk lunch! Wow alltså! Inte minst crépes till efterrätt, som gjordes på plats efter våra önskemål. SÅ gott!!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

TACK finaste Ditte och Jesu… jag menar David;) för att vi fick komma hem till er! Tack för er värme och gästfrihet! Ni är helt fantastiska och ert hem är SÅ makalöst snyggt!!

Hoppas att vi ses snart igen!

Fru vintage är tillbaka på varbergs stadshotell

public.jpeg

I samarbete med Varbergs Stadshotell har jag fått svassa runt i dessa historiska trappor igen. Det finns så mycket vackert i denna gamla byggnad, men dessa magnifika originaltrappor är helt klart min favorit. Här skulle jag kunna uppehålla mig hela vår vistelse. Sitta i den blå sammetssoffan och koka ihop historier om vilka som sprungit upp och ned här de senaste 100 åren….. Dock gissar jag att vi sov vi skönare i de lyxiga sängarna;)

Det är något med historiens vingslag i byggnader som dessa. Mina tankar far iväg och jag fantiserar om hur det kan ha varit där och då. I mitt förra blogginlägg från Varbergs Stadshotell kan du läsa mer om detta.

public.jpeg
public.jpeg

Har du följt mig ett tag så vet du att jag, förutom spännande historia, har en extra kärlek till sammetsmöbler med fransar. Varbergs Stadshotell är helt klart himmelriket för en sammets-älskare som mig.

public.jpeg

Det som fångar min uppmärksamhet denna gång är inte bara den härliga inredningen och goda frukosten, utan det som Varbergs Stadshotell gör ”bakom kulisserna”.

”Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt och därför har vi valt att stödja nedan organisationer på ett eller annat sätt”

Bland annat har man mottagit en fin utmärkelse av den ideella organisationen VARBERG FÖR LIV, som stöttar cancerdrabbade barn och deras familjer;

"För att de sedan starten varit med och stöttat oss löpande under åren. Genom överraskningar och event har de också låtit oss få hålla till på deras underbara hotell".

Här kan du läsa mer om de organisationer som Varbergs Stadshotell valt att stödja. Åh vad jag gillar när man väljer att göra något bra för ngn annan mitt i allt det fantastiska man själv skapat och lever i. Oavsett om man är ett hotell, företag eller en enskild människa.

Tillsammans hjälps vi åt att göra denna värld lite mjukare!

public.jpeg

Tack Varbergs Stadshotell för ett mysigt dygn hos er! Vid det här laget vet ni att jag gärna kommer tillbaka.

Alla bilder är tagna av min son Noah Agemo. Han reser mkt i sitt jobb som fotograf och är van att bo på hotell världen över. Han hälsar särskilt och tackar för sko-puts-lådan som finns på rummen! Höjden av service för en som är noga med att ta hand om sina skor;) ”Ovanligt och sjukt bra!”

Koppning på gringo nordic

public.jpeg
public.jpeg

Idag har Noah, Nelly och jag varit på kaffeprovning, eller koppning, som vi fick lära oss att det heter, hos Gringo Nordic i Göteborg. Vi drog hemifrån tiiiidigt imorse och det var det verkligen värt! SÅ gott och trevligt!

public.jpeg
public.jpeg

Vi var inbjudna av Johan Ekfeldt, en av grundarna till Johan och Nyström, som börjat på ny kula och numera driver ett nytt kafferosteri i Gtb. Såhär beskriver de sig själva;

“Gringo Nordic, ett nyfiket litet kafferosteri i centrala Göteborg. Vi brinner för bra kaffe och våra kunder. Vi har en enkel inställning till fint kaffe, men tar inga genvägar. Vi köper 100 % specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Många av våra kaffen kommer från ekologiskt certifierade producenter, men många kommer också från mindre odlare, där certifikat inte är en ekonomisk och praktisk möjlighet. Men vi stödjer dem ändå när kaffet är gott, det finns ofta många goda intentioner bakom varje odlare, speciellt de som jobbar med kvalitet. De är rädda om sin egen mark, och undviker dyrt konstgödsel om de kan.

public.jpeg
public.jpeg

TACK Johan för en väldigt härlig stund hos er på rosteriet! I natt drömmer vi om den rätta fylligheten på kaffe….

public.jpeg
public.jpeg

Innan vi drog vidare på vår lilla tripp så blev det en fika på Da Matteo. Oj vad de har byggt ut och grejat! Verkligen värt ett besök!

public.jpeg

Nästa planerade stopp var Varberg. Älskade hemstaden. Noah och Nelly har inte varit här sedan vi sålde vår sommarstuga, på Södra Näs, för 4 år sedan. Så det var sannerligen dax….

public.jpeg

Först svängde vi förbi KristinFGL Store. Jag hade med hennes Interrailkort inför vår Frankrike-resa i September. Som jag gillar henne! Så engagerad, hjärtlig och proffsig på det hon gör!

public.jpeg
public.jpeg

Om 10 dagar är jag tillbaka igen, för att medverka på Kustfolk, en utställning och marknad sista helgen i Augusti. Det ser jag verkligen fram emot! Kom och säg hej och köp finkaffe då vetja!

public.jpeg

Efter middag på stan (läs världens godaste Kebab-tallrik/rulle på Campino;) ”Äh! Finmat kan vi käka hemma i Stockholm”) köpte vi glass på Kulingen och satte oss nere vid Kallis. Så härligt mot väggen i solen.

Imorgon skall jag visa bilder ifrån där vi sover i natt. Stay tuned och sov gott!

JObb i kaffehuset och plättar hos gammelfarmor

public.jpeg

Både igår och idag har jag suttit här i mitt kaffehus och jobbat. (Ja, jag vet. Jag behöver hitta något att fylla igen håletmed, till höger om den mindre tavlan. Kanske en fin liten spegel… Måste kolla på någon loppis) Älskar att kunna ha ”kontor” lite där det passar för dagen. Just nu sitter jag och planerar för event med kaffet i höst, tar lite nya bilder och svarar på mejl.

public.jpeg

I syrénbersån, precis här utanför, ligger lille A och sover i sin vagn. Han har varit på den (nästan) dagliga sovpromenaden med gammelfarmor. Ingen annan än hon får köra vagnen när det är dax att sova middag. Hon sjunger ”Bä bä vita lamm” med den allra mjukaste rösten, så vem skulle inte somna gott då. Nu går hon och farfar också in och ”sover på maten”. Samma rutiner varje dag. Kl 12, pip, står lunchen på bordet och farfar kommer in och tar en paus från arbetet. Efter maten sovpromenad med lille A, om han är på besök.

Just nu (när han inte sover middag vill säga) håller farfar på att laga, och måla om, våra små bodar på gården och det blir jättefint!

Min mamma, som bor i en av våra små ”sommarstugor” för tillfället, gick också hem för att sova en stund. Hon var just här och käkade lite lunchrester hos mig i kaffehuset.

Tänk att få ha varandra så nära. Lille A älskar sin ”gammo”- gammelmormor. Jag är så tacksam att han får lära känna henne, sen hon flyttade upp från Småland. Det blir en speciell kontakt mellan småfolket och den äldre generationen. Svårt att sätta fingret på…

public.jpeg
public.jpeg

Jag är så glad även för mina fina svärföräldrar. Eftersom Mackan och jag hängt ihop sedan vi var 13 år, så känner jag dem så väl. De är som mina extra-föräldrar sedan många år tillbaka, och jag är så tacksam att få ha dem boende här på gården. Att få dela vardagen med varandra. Hjälpas åt med smått och stort.

Jag tror många skulle må bättre i vårt land, om vi levde lite närmre varandra mellan generationerna. Vi har ju så mycket att ge. Åt båda håll.

De äldre kan avlasta med barnen och känner sig samtidigt behövda. De små får en extra-famn att krypa upp i. Inte minst vuxna som har tid att sitta ner. Läsa böcker och bygga med Duplo utan någon stress.

Idyll? Ja, de allra flesta dagarna är det precis så det känns. När andra dagar dyker upp emellanåt, så är det bara att gå in och stänga dörren om sig…;)

public.jpeg

Nu är det en liten röst som ropar från bersån minsann. ”Mommoj”. Dax att hämta lille A och gå in till gammelfarmor och äta plättar till mellis. Farfar vet att det vankas eftermiddagskaffe kl 15.00, så han lär också dyka upp. Skönt med en liten paus från jobbet en liten stund. Även för en mormor….