Villa Strömsfors Delux

IMG_1792.JPG

Jamen, när det ser ut såhär när man svänger av till Villa Strömsfors, då vet man att det här kan bara bli bra......

IMG_1793.JPG
IMG_1791.JPG

 .....och såhär..... SÅ vackert! Älskar gamla byggnader med tegel och höga fönster. Det har alltid varit min dröm att få inreda en sådan här fabrikslokal till ett hem. Hur coolt!

IMG_1787.JPG

När Ditte och jag klev in i Villan, något sena, så satt redan hela gänget och åt lunch för fullt. Hjärtat började klappa lite extra när jag såg alla tjejer, som jag INTE kände igen.

Vilken makalöst bra idé att tutta ihop folk som aldrig träffats förut. Modigt av Katrin och Malin tycker jag. Hur bra det blev har ni ju redan förstått på mitt tidigare inlägg;) 

Malin (och Katrin) tog till orda och hälsade alla välkomna och sedan var Kreativ Kick Off 2018 i full gång. 

 

IMG_1783.JPG

Efter lunch blev det rundvandring i Villan med helt underbara Anna. Den här bilden är sannerligen inte den bästa av dem jag tog på henne (jag vet inte riktigt vart fokuset hamnade) men den beskriver henne så bra! Varm, glad , sprallig och färgstark. Det ser ut som om hon drar igån ett väckelsemöte, och jag undrar om det inte var det hon faktiskt gjorde där och då. Med tanke på hur obeskrivligt härliga resten av dessa dagar blev......

IMG_1800.JPG

Jag var förresten helt övertygad om att hon haft ett finger med i tillverkningen av denna roliga vas, som står på en av pelarna i trapphuset. Hon var ju ändå en av två i duon ”Odd Birds” när det begav sig. Det visade sig dock vara en numrerade pjäs från Paris. Well. Same same.

IMG_1785.JPG

Hela känslan när man går runt på Villa Strömsfors är så varm, mysig och generös. Man känner sig hemma på en gång! Inga dörrar är låsta, inga utrymmen ”no no” för oss gäster. Eller förresten, man känner sig inte som gäst, utan som en i familjen.

Jag menar när man har fritt tillträde tom till köket, då är man ingen gäst.

Hela eventet var väldigt generöst på alla sätt. ”Ta vad ni vill i skafferiet och kylskåpet, när ni vill. Ingen skall gå hungrig mellan måltiderna”  Vem hann bli hungrig med en ständigt påfylld buffé som den här.

IMG_1808.JPG

Dessutom var varje måltid som en goodiebag med presenter som ingick i dukningen. Här generösa paket från Mrs Migettho, inslagna i silkespapper i höstens färger. Så lyxigt!

IMG_1812.JPG
IMG_1810.JPG

Alla måltider lagade vi gemensamt i matlag. Ett superbra sätt att få tid att prata och lära känna varandra lite mer. Jättemysigt att stå och hacka bredvid varandra, med härlig musik i bakgrunden.

(Här ser visserligen Ulrica lite mordisk ut med kniven i högsta hugg;)

IMG_1799.JPG

Varvat med himmelska frukostar och god vegetarisk mat, hade vi intressanta workshops.

IMG_1778.JPG

En av dem hölls av Linda, aka Årstidens bästa, och handlade såklart om att binda vackra höstbuketter och att fixa snyggaste kransen till middagsdukningen. Florist som hon är. Hon berättade även lite om sin resa och vad hon drömmer om framöver. Fina fina Linda! En tjej vars konto jag följt under många år, och som jag ÄNTLIGEN fick träffa IRL. 

IMG_1784.JPG
IMG_1780.JPG

Mellan workshops, mat och fika så smög vi runt med våra kameror och försökte dokumentera allt fint. En omöjlighet såklart.

IMG_1798.JPG
IMG_1802.JPG

Jag älskar hur Anna Starrén och Ida Ståhl, som tillsammans har inrett hela villan, lagt så mycket energi på detaljerna. Ofta med en lite roligt tvist och oväntade prylar. Heja er alltså!

IMG_1779.JPG

En av eftermiddagarna blev det plötsligt lite omkastat i schemat med orden; ”hörrni, skall vi dra ner till Bruket och plåta lite?” JA!!! Såklart att vi alla ville det! Resultatet av den roliga stunden skall ni få se senare. (Som så mycket annat jag skriver om så ”kräver det sitt eget inlägg”) Värt att nämnas är att vi fick en liten förhandsvisning av Mrs Mighettos nya kollektion, som släpps den 27/9. SÅ fint!

IMG_1805.JPG

Som jag gillar denna duo! Fina Malin och Anna, verkligen goa girls. Älskar hur deras företag verkligen fått fart och hur de levererar sina underbara figurer över hela världen. Om de någon gång tröttnar kan de när som helst slänga sig in i Stand Up-branschen. Så roliga;)

IMG_1788.JPG
Den här bilden, på härliga, varma, proffsiga fotograf Lindner, får avsluta bildkavalkaden från Kreativ Kick Off 2018. Tack Katrin och Malin! Ni gav oss några dagar som vi sent skall glömma!