Hilda Nilsson- Sveriges minsta (och största) ostbutik?

IMG_1750.JPG

Kom ju på att jag helt glömt bort att visa bilderna från när jag kvistar förbi Saluhallen i Göteborg häromsistens. Målet var Hilda Nilssons Ost minsann. Med sina 6 kvadratmeter är hon den minsta ostaffären i hela Götet. Ja kanske i hela landet.....

IMG_1763.JPG

Trots det har hon det största utbudet av ostsorter, alltid minst 300 stycken. Just nu 358 st läste jag här.

Klart att ägaren David Andelius är stolt som en tupp. Han råkar förresten vara min kusin, så jag är också  stolt! Över honom. 

IMG_1760.JPG

Hilda Nilsson köper butiken mitt i Saluhallen redan 1907. För att sälja ost, som det står i ansökan. Hilda driver sin ostbutik ända upp i hög ålder, då hon tillslut säljer 2/3 av butiken. Kvar blir de 6 kvadratmeter som David och hans kompanjon Peter Andersson köper 2014. 

Idag driver de inte bara butiken tillsammans. De erbjuder även ostskola och ostkalas för både privatpersoner och företag.

David berättar att de ofta är i både Italien och Frankrike för att handplocka de finaste ostarna på små genuina gårdar. Jag älskar människor som går in för sin passion med hela hjärtat. Det märker man som kund, oavsett om man är en partisk kusin eller inte. 

IMG_1759.JPG

Av de över 300 olika ostsorterna är de flesta naturostar, gjorda på opastöriserad mjölk från djur som lever ute och äter gräs.

IMG_1755.JPG

Inte undra på att David är glad!

IMG_1761.JPG

Jag måste tillstå att den ost som han plockade ut till mig, var sannerligen bland det godaste jag ätit. Ojojoj. Måste kolla vad de hette. Återkommer i ämnet. 

Mitt söndagstips blir oavsett; ta och kvista förbi Hilda Nilssons i veckan vetja!