SOMMAR I P1 , SOCKERKAKA OCH FYND FRÅN FLORENCE......

De senaste dagarna har sannerligen varit typisk svensk sommar; regn, åskväder och strålande sol i en salig blandning. Idag är himlen grå och regnet hyfsat ihållande. Passar mig rätt bra med tanke på mensvärk från hell. (när dyker det däringa klimakteriet upp egentligen?)

Morgonen började med frukost i sängen med lille A. Sen låg jag kvar en stund med mitt kaffe och hörde hans småsjungande för sig själv, när han lekte med legoborgen som vi byggde igår. Höjden av vardagslyx.

Gillar juli förresten. Allt blommar för fullt i trädgården och man kan fortfarande plocka solmogna jordgubbar till frukostmackan. Och lyssna på Sommar i P1. Igår lyssnade jag igen på avsnitt jag missat, bla Charlotte Kalla och Camilla Hamid. Gillade verkligen Camillas sommarprat! Förutom väldigt intressanta och viktiga ämnen, som mobbning, vardagsrasism och ätstörningar, så gjorde hon mig sugen på att baka. Ja, du läste rätt. Det händer inte särskilt ofta, men plötsligt så……

I ärlighetens namn så blev jag nog mest sugen på att plåta den där bakningen. Fram med mina gamla loppade små kakformar, och den smarta och lättlagade formen för flera små sockerkakskransar samtidigt.

Svängde ihop en klassisk sockerkakssmet och sen spred sig doften snabbt i hela huset. Kände mig nästan lite huslig, ända tills yngsta dotter swichar in i köket för att hämta något och utbrister “Vad gör du!?”

Öh, jag bakar svarar jag lite förvånat. “Oj, kommer du verkligen ihåg hur man gör”

Ha. En ytterst befogad fråga. Faktum är att bakverken inte bara såg fina ut, det blev även väldigt goda! Klassiskt sockerkaka är underskattat……

Camilla Hamids sommarprat gjorde mig även sugen på att sätta ihop mitt eget! Sommarprat alltså. Får se om jag gör slag i saken och lägger upp något på podden……

Måste ju säga att min vackra lilla sockerströare, i form av en blomma, gjorde bakningen extra trevlig igår. Jag köpte den en solig septemberdag, på en antikmarknad utanför Florence. Inget fynd direkt, iallafall inte ekonomiskt…..

….precis som min lilla träsked som oftast används som saltkar. Viktigt att saker omkring en är vackert ju. Ibland viktigare än gott……:)