ÅTERBRUK OCH SPÄNNANDE SAMARBETEN!

Våren 2020, samma år som vår mormor Ingrid skulle fyllt 100 år, hedrade vi henne på ett speciellt sätt, min kusin Jennie och jag.

Jennie Weaver är utbildad skräddare och driver sitt eget klädmärke STATE OF WEAVER. Tillsammans tog vi fram en liten kollektion som vi kallade ”Mormor Ingrid”. Designen skapade vi tillsammans och sen sydde Jennie upp kläderna, framför allt en omlottblus och omlottkjol, i sin studio på Övfre Fabriken utanför Alingsås. Här kan ni läsa mer om hur processen såg ut och här visar vi upp den färdiga kollektionen med bilder tagna av min vän och proffsfotograf Malin Lindner.

Mormor Ingrid var som sagt modedirektris, som du kunde läsa i bloggen jag länkade till ovan, och sydde det mesta av sina barns kläder. Hon var tidig med återbruk genom att sy om gamla avlagda herrkostymer till söta, små kappor till mamma och hennes lillasyster (Jennies mamma) Kostymerna skänkte församlingsmedlemmarna, i frikyrkan där morfar Hugo var pastor, till den stackars “fattiga pastorsfrun”;)

Med tanke på mormor och hennes återbruk, så känns det extra fint att nästa kollektion av Mormor Ingrid, kommer att sys upp av gamla skjortor och jeans! Dessutom kommer sömnaden numera ske hos Sigtuna Hantverkshus, eftersom Jennie har fullt upp med sitt eget klädmärke.

Det blir alltså kläder med extra mervärde då jag får vara med och stötta det arbetsintegrerande sociala företaget M29-gruppen, där Sigtuna Hantverkshus är en del av verksamheten. Det känns SÅ otroligt roligt!

Som om inte detta var nog så kommer jag dessutom köpa alla jeans och gamla skjortor hos Tina & Sara, på min lokala secondhand-butik, Love and Hope Secondhand!

“Vi skänker hela verksamhetens överskott till välgörenhet. Så när du handlar hos oss räddar du människor ur trafficking genom Love and Hope och hjälper människor lokalt i Märsta genom Lions Märsta – Arlanda”

Lova and Hope secondhand driver också arbetsintegrerande, socialt företag så det kan liksom inte bli bättre!

Håll utkik efter när jag öppnar upp för beställningar framöver! Dels kommer man kunna köpa omlottkjol och blus uppsydd i återvunnet jeanstyg, samt i flanell-och bomullsskjortor. SÅ SJUKT SNYGGT, och dessutom hållbart både socialt, ekonomiskt och för miljön!

Ps. Detta är inte ett betalt samarbete.