SKRÄDDARSYDDA LINNE-KOLLEKTIONEN MORMOR INGRID

FotografMalinLindnerFruvintagehem-9987.jpg
FotografMalinLindnerFruvintagehem-9759.jpg

Ända sedan jag släppte min keramikserie FARMOR EMY och första delen av linneserien MORMOR INGRID, så har jag fått frågor om när vi släpper klädkollektionen. Och nu är det äntligen dags!

Designen är framtagen av mig och min kusin Jennie Weaver. Jennie är utbildad skräddare och det är hon som syr alla plagg, i sin ateljé på Öfvre Fabriken i Tollered.

Just precis såhär stolt, som när jag plåtas av Malin Lindner i en bokskog i Halland, är jag över Jennie och mig.

Linne-serien MORMOR INGRID ( där första släppet innehåller linne för kök och dukning) är en hyllning till vår mormor Ingrid. I år skulle hon fyllt 100 år och det känns så fint att få hedra henne som den modedirektris hon var. Hon älskade mode, så jag tror allt att hon ler från sin himmel.

Det vi tagit fram, i detta första kläd-släpp (vi har redan designat många fler plagg;) är en blus och kjol ( ser dock ut som en hel klänning) i omlott. Blusen knyts fram……

Fotograf Malin Lindner Fru Vintage linnekollektion-4235.jpg

…..och kjolen bak.

Båda är sydda i kaffefärgat, ekologiskt linne i väldigt fin kvalitet. På ballongärmen har vi adderat gamla spetsar som också färgats i kaffe. Endel av dem är vävda/virkade av mormor Ingrid, andra har vi köpt i vintage- och second hand-butiker.

All färgning sker för hand, av Wive Larsson, på Sockerbruket i Göteborg.

FotografMalinLindnerFruvintagehem-9763.jpg

Detaljerna, i vackra vintage-spetsar, bidrar till att varje plagg blir helt unikt. Och som synes passar knytblusen lika bra till jeans/byxor.

FotografMalinLindnerFruvintagehem-9797.jpg

Själv gillar jag det lilla “nypet” som Jennie lade till på ärmen.

Det tredje plagget är en lite vidare blus med ståkrage och knyte i nacken. Här sitter den vackra spetsen strax ovanför bysten, över rynk-kanten. Även denna blus passar lika fint till byxor.

Så vem vänder vi oss till med linnekollektionen MORMOR INGRID?

Till dig som:

Värderar svenskt sömnadshantverk

Vill handla ekologiskt

Tycker att OEKO-TEX certifiering är viktigt

Vill att dina kläder skall vara tillverkade i Sverige

Föredrar slowfashion framför massproduktion.

Sätter värde på unika plagg, som du blir helt ensam om.

Gillar tanken på att ta tillvara hantverksskatten i gamla vackra spetsar.

Jag tänker på vår linne-kollektion MORMOR INGRID, lite som någon slags “light-haute couture”. En investering du gör, kanske för ett speciellt tillfälle, och som sedan får följa med både till vardag och fest.

En tjej som såg denna tvådelade dress ville ha den som sin kommande brudklänning. Någon annan på sin 50-årsfest med lantligt tema. Fina användningsområden båda två tycker jag.

Själv har jag använt min tvådelade dress väldigt mycket sedan den blev klar. På fest med snygga boots, ned-dressat med sneakers till och båda blusarna till jeans. Perfekt till både vardag och fest helt enkelt!

Här kan du gå in för priser och beställning. Eftersom Jennie syr först när plagget är beställt av dig, så har vi satt en leveranstid på upp till två veckor.

Imorgon tänkte jag berätta lite om processen som Jennie och jag har haft tillsammans, när vi tagit fram plaggen i kollektionen MORMOR INGRID. kul att få göra detta tillsammans som kusiner;)

Alla bilder är tagna av fotograf MALIN LINDNER.