En helt vanlig dag….

Det är vackert innan knoppar brister. Så makalöst vackert.

Undrar just vad det är för ett träd? Hittade de bakom gamla gödselstacken…..

Jag har precis ärvt ett av min son Noahs “gamla” kamerahus, som råkar passa perfekt till de objektiv jag redan har. Så jag gav mig ut på en liten vardagspromenad, hemma på gården, för att testa.

Visst är det vackert väl med björkstammar och ved.

Bakom stallet är svärfar i full färd med årets vedklyvning, så jag snodde åt mig några bilder innan han drog upp till skogs med traktorn igen. Där har han fällt ett gäng björkar, kapat upp dem med hjälp av motorsåg och sedan kört ner till gården på den gamla traktorn.

84 år fyller gubben i sommar. Måtte man ha samma styrka och livsgnista som han i samma ålder.

Jag tänker på det nästan dagligen, att det är en ynnest att få dela vardagen med mina svärisar. Våra barns farmor & farfar och barnbarnens gammelfarmor & gammelfarfar. Det blir dock lite långt att säga, så Lille A kallar dem för farmor & farfar.

Jag tror att de, inte minst svärfar, skulle ha ruttnat om de suttit i en lägenhet och inte haft något vettigt att göra på dagarna. Jag tänker att vi alla, oavsett ålder, behöver känna att vi gör nytta. Här kan han jobba hur mkt han vill, utan press eller ekonomiskt ansvar, och vi får ved till kaminerna och bastun. Win win liksom.

Taxarna älskar också farmor & farfar. Inte minst Stina som springer mellan vårt hus och deras flera gånger dagligen. Hon blir lika överlycklig varje gång man ställer frågan; “vill du gå till farmor"?” Sen är det bara att öppna dörren och se henne skutta på sina korta ben och skälla utanför farmors dörr. Jag tror minsann att “Är Stina hos er?” är det vanligaste sms:et jag skickar till svärmor;)

Min tanke var som sagt att fånga några vardagsbilder via mitt “nya” kamerahus ( Canon EOS 5D för den som undrar) Här dagens mellisbricka till morfar & Lille A som precis gått ut till bastun. Den vedeldade bastun på gården, går varm varje dag. Det är ett lika vanligt sms i vår familjetråd, som frågan vart Stina är, när bastun är klar och i vilken ordning vi skall turas om och träna & basta. Vi är 6 hushåll på gården, var av 5 samsas om gym & bastu. Farmor & farfar har (såklart, som de finnar de är) en egen bastu inne hos sig. Men eftersom den värms upp med el har de gått över till den gemensamma vedeldade, i dessa dyra elpris-tider. Så mycket skönare värme dessutom.

Ja, det var en liten vardagshälsning från vårt generationsboende på Bromsta Gård. Fler kommer. Tänker att det kan passa bra nu iom alla nya läsare som hittat hit de senaste dagarna.

VÄLKOMNA!