MUSIKHJÄLPEN OCH LÄKARMISSIONEN

10 dagar kvar till jul och jag sitter i en bil på väg ned till Malmö. Imorgon åker Nelly och jag hem igen, och du har vi Gunnel med oss. Kolla in Stories imorgon, så får du se vem hon är….
Strålande sol och 6 plusgrader, när vi precis passerar Jönköping. Perfekt körväder men inte direkt super-juligt. Snälla vädret för en vecka sen, kom tillbaka! Snö och vinterkrisp. Tack.

Tur ändå att det går att fixa stämningen hemma med vackra amaryllis. Visst är det väl ändå julblomman nummer ett.

Egentligen ville jag bara titta in och påminna dig om att MUSIKHJÄLPEN pågår för fullt. Årets tema är ”En värld utan barnarbete”. SÅ viktigt! Detta är en sak som min favorit-hjälporganisation LÄKARMISSIONEN jobbat för i decennier. Bilden ovan är tagen i Addis Abeba när jag själv var där tillsammans med Läkarmissionen och såg barnarbete på nära håll. Där mötte vi bla Masalech 9 år. Hon är barnslav. Hennes föräldrar lät henne åka till Addis för att de blev intalade att hon skulle få gå i skolan. Här kan du läsa sanningen om vad som egentligen hände henne….

På lördag kommer Läkarmissionens generalsekreterare, Josephine Sundqvist, medverka i MUSIKHJÄLPEN och berätta bla om deras arbete mot barnarbete i Etiopien. Så bra!

Älskar att det är så enkelt att göra skillnad. Swisha en gåva till Läkarmissionen på 90 00 217 och stöd Masalech och andra barnslavar som fått hjälp via dem. Eller starta en egen bössa hos MUSIKHJÄLPEN.

Tillsammans gör vi den här världen till en bättre plats!