GUNNEL OCH JULVECKAN……

Började denna tisdag med morgonkaffet i sängen som vanligt. Bästa stunden på dagen när maken servrar nybryggt kaffe, sätter sig på min sängkant och så planerar vi och pratar om dagen. Älskar vår lilla stund och mysiga start.

Efter kaffet var det dax att fodra mitt lilla tjejband och deras lille Bob. Plockade några ägg och bjöd på ljummen gröt. Eller nej förresten, den ljumma gröten fick de senare, på morgonen blev det bara tråkigt hönsfoder. De älskar när jag ger dem ljummen mat, vilket jag inte alls kommit på själv. läste på nån “hönssida” att det kan vara bra att ge dem något värmande när det är kallt ute. Vet inte alls om det stämmer, men som sagt så älskar dem det……

Efter hönsfodring blev det frukost med morfar och lille A.

Vi ringde till lilla Gunnel och hennes matte och frågade om de ville komma över och leka lite innan föris. Det ville de, så lille A blev överlycklig! Sen blev det race över köksgolvet att två taxar och en 4-åring. Lycka.

När morfar körde och lämnade på förskolan vid 9-tiden så satte sig undertecknad och njöt av en extra kopp kaffe i vår nya glasveranda. SÅ mysigt! Vi fick ju en vatten-läcka i den gamla hallen och det är jag “glad för” nu när den nya är klar. Det blev verkligen så ljust och härligt. Älskar de platsbyggda bänkarna som käre maken byggt på varsin sida av hallen. Måste visa alltihop framöver. Tills dess har vi förhoppningsvis köpt gammal skruv så at vi kan sätta upp de vackra antika vredens som jag köpt till skåpen under sitsen. Rymmer allt och lite till.

Gunnel kom tillbaka, på begäran, efter att ha sovit hemma ett par timmar. Man vill ju passa på att föreviga denna lilla donna innan hon växer upp. Visst är hon helt bedårande!? En liten långhårig dvärgtax som snart blir tio veckor. Matte Nelly sitter beredd om lillan skulle få för sig att ramla över kanten…..

Vi övade en stund på dofter och Gunnel har redan lärt sig att känna igen den viktigaste. Duktig tös det där!

Inte får man mycket gjort med den här lilla parveln på går`n. Man vill ju bara mysa hela dagarna. Så det gör vi! Och in emellan bakade vi några plåtar pepparkakor och mamma & jag hannäven med en solig promenad till vår skog för att plocka lite nytt granris. Man måste ju älska julveckan ändå…….