BLÅBÄRSKAKA OCH PAPPERSPALATS

Jag har fått dille på att plocka blåbär! Tänker att det gäller att fylla frysarna inför fattigvintern. Jamen alltså. Har ni sett hur mycket det finns!? Stora är de också, endel av dem. Ellen och jag funderar på om det kan finns olika sorter på samma plats? De ser nämligen så väldigt olika ut både i bär och ris. Någon som vet…?

Jag bakade förresten en väldigt misslyckad sockerkaka igår. I mitt huvud skulle den bli hög och fin, perfekt att dekorera med nyplockade blåbär. Jag köpte nämligen en superfin kakform från USA, på nätet, för flera år sedan. Den har stått i skåpet och ropat sig hes och nu skulle den äntligen få komma ut och visa sin förträfflighet.

Tyvärr blev den inte alls som jag sett i huvudet. Nä, den fick inte visa sin kapacitet på långa vägar, i mina händer. När skall jag bara inse att min glansdagar som bullmamma är över. Det går liksom inte….

Jag försökte rädda utseendet med en massa sockerkristyr, men den sögs liksom upp av den saftiga kakan. Då kom jag på den brillianta idén att dekorera med krasseblommor. Det lyckades dock inte alls, eller vad tycker ni? Ser den inte lite utklädd ut?

Tog bort blommorna och tyckte nog att det blev bättre….?

Eller är det rent av bäst utan blomsterpynt? Lite mer cleant. Vad tycker du? (viktiga världsfrågor)

F.ö vaknade jag 5.30 imorse, lördag och allt. Mackan och Nelly är bortresta så jag släppte ut Gunnel som sovit nere, tillsammans med Stina. Sen tog jag en tidig powerwalk i morgondimman. Det är ngt speciellt att ge sig ut när ingen annan är vaken,. (Nåja, iallafall inte ute på vägarna) Älskar att se naturen vakna och uppleva skiftningarna i ljuset!

När jag kom hem blev det ett varv Tabata innan frukost i kaffehuset. Fortfarande alldeles tyst. Njöt i min ensamhet.

Man måste ju ändå älska de tidiga morgnarna som åldern för med sig; innan kl slog 09 hade jag hunnit med långpromenad, gym, frukost samt städning av hela huset!

Resten av dagen har jag käkat ostbågar och läst det sista ur boken ”Papperspalatset” av Miranda Cowley Heller. Perfekt sommarläsning måste jag säga. Älskar hennes målande beskrivningar av personer och miljöer. Annars har det inte blivit så mkt läst i sommar som jag hade tänkt. Har du några bra boktips i för hösten? Både dem och omröstningen på kakan får du gärna skriva i kommentarerna på Instagram.

Önskar dig en fortsatt fin helg!