KÄRLEKENS FEM SPRÅK

Vi fortsätter att bearbeta och njuta av minnena från helgen på Villa Strömsfors! SÅ mycket härligt att smälta….

Vi fick tillgång till villan ett par timmar innan paren började anlända. Det blev en härligt hektisk eftermiddag för båda Palmdahl och oss;) Här ser vi Katja lägga sista handen på frukostbuffén som dukades upp på den vackra vedspisen i köket. Inget som hade med förberedelserna att göra, men hann liksom inte plåta när Patrick och hon svischade runt på fredag em. Bilden visar ändå Katjas känsla för detaljer och värme i allt hon gör. Detsamma gäller för hennes make Patrick!

Mackan började med att sätta in små presentpåsar och välkomstkort på alla rum. Vi ville att paren skulle känna sig riktigt välkomnade när de kom och ställde in sina väskor.

Det bästa med villan att det går inte att få ”det sämsta rummet”. ALLA rum känns som lyxiga sviter tack vare all värme och finurlighet som lagts på detaljerna.

Själv började jag med att duka det enorma matsalsbordet. Bla var det äntligen dags att lägga ut skrivböckerna som jag pillar med ett tag. För hand har jag stämplat bokstäverna, en och en, och det tog sin lilla tid. Inte särskilt ekonomiskt hållbart, om man räknar antal timmar. Men det får man strunta i att göra. Det är en av sakerna jag gillar bäst inför ett ”event” som det här- att fnula på och fixa med de där små detaljerna….

Till frukosten på lördagen bestod dukningen bla av inslagna paket vid varje plats. Jag hade slagit in dem i vaxat papper, rivna linneband, wellpapp och eklöv från trädet utanför vårt köksfönster. På bilderna hemma testade jag med några av de sista Vita- och blå- klinten men de räckte inte till alla, så det fick bli samma löv som resten av dukningen.

I det större av de två paketen låg boken ”Kärlekens Fem Språk” skriven av författaren och äktenskapsrådgivaren Gary Chapman. Hans fantastiska bok har sålts i över 20 miljoner ex och översatts till 40 språk. Boken har dessutom legat på New Yorks bestsellerlista i veckor.

Boken bygger på den ”idé” som mejslat fram efter rådgivningssamtal med tusentals par genom åren;

”Kan det vara så att det djupt i hjärtat hos makar med sårade känslor finns en ”känslomässig kärlekstank” där bränslemätaren står på noll? Kan det vara så att det dåliga uppförandet, isoleringen, de hårda orden och den kritiska inställningen är en följd av den där tomma tanken? OM vi kunde hitta ett sätt att fylla den, skulle äktenskapet då kunna få en nystart?”

”Kärlekens Fem Språk” bygger på att vi som individer visar och tar emot kärlek på olika sätt. De fem språken som Gary Chapman talar om är Bekräftande ord, Gåvor, Tjänster, Fysisk beröring och Tid tillsammans. Den här insikten, att faktiskt ta reda på vad min partner behöver för att känna sig älskad (och på så sätt får sin kärlekstank påfylld) har revolutionerat tusentals par över hela världen.

Gary Chapman skriver även om skillnaden mellan förälskelse och kärlek, att verklig, djup kärlek är ett val mer än en känsla. ”Detta är goda nyheter för par där passionen falnat”

Vi hade själva läst boken för många år sedan och tagit hjälp av Gary Chapmans olika redskap, så när vi bestämde oss för att genomföra vår par kick Off så var det en självklarhet att boken skulle vara med. Den har hjälpt oss jättemycket och vi kan verkligen rekommendera vem som helst att läsa den!

Sjöbergs förlag säljer den bla och du hittar den här.

Vad som fanns i det lilla paketet tänkte jag avslöja imorgon. Det avslöjandet innebär även en liten tävling, så håll utkik….