I HELGEN HAR VI BÖRJAT SPRIDA EN NY SMITTA! STARTEN GICK PÅ VILLA STRÖMSFORS…

Idag fyller han 53 år! Min allra finaste och viktigaste människa. Marcus, efter Marcus Wallenberg, och Joachim efter Joakim von Anka (inget skämt. Så, ja! Fickorna fulla med guldpengar:)

Tänk att jag fått vara med och fira 40 av hans födelsedagar. Stort. Ogreppbart.

Att dessutom få skapa helgen på Villa Strömsfors tillsammans med dig! Att få fira våra 40 år tillsammans med att sprida det största och viktigaste KÄRLEKEN, till fantastiska människor som vi vet i sin tur vill sprida den vidare.

På bilderna ovan plockar vi Dahlior på Björnhyltans Trädgård, 10 min från Villa Strömsfors, där vi avslutade vår allra första par-kick-off igår!

Jag hade fått tipset av min vän Anna Starrèn som bor i krokarna- “ta kontakt med Lotta och på Björnhyltans trädgård, de har jättefina blommor och grönsaker” Sagt och gjort! Det blev ett oväntat fint möte, när det visade sig att vi faktiskt är släkt. Men det får bli ett alldeles eget inlägg……

Förra hösten, 2022, slängde jag ut idéen om en parhelg på min Instagram med frågan; “när åkte du på kick off med din partner senast?” Frågan jag ställde var om det skulle finnas ett intresse att inta Villa Strömsfors med oss för att tillsammans investera i våra parrelationer. Det blev ett enormt positivt gensvar och många skrev att de ville hänga på!

Någon dag senare fick jag ett DM från Katja Palmdahl “Patrick och jag kommer gärna och lagar maten om vi får”.

Det blev signalen- VI KÖR! Vi bjuder in andra par att fira kärleken och investera i sina relationer! Sagt och gjort…..

De här två har lagat vackert dekorerad, förstklassig och SUPERGOOOOD mat till oss hela helgen! Men ännu mer har de bidragit genom att sprida sin värme, kärlek och klokskap i samtalen kring det enorma middagsbordet. Det har varit en ynnest att få ta del av era erfarenheter genom livet, mitt i en tuff kockbransch. TACK bästa Katja & Patrick för att ni är så genuina och äkta. Utan er hade helgen inte blivit den succé den blev!

Helgen började i fredags eftermiddag. Mellan kl 15-16.30 kunde paren ramla in och njuta av matigt gofika på glasverandan. Patrick & Katja hade dukat upp så vackert på den gamla flygeln. Nybakat bröd, en himmelsk räkröra, goda ostar, frukt, kex och en magisk kardemummakaka. En perfekt inledning på en superlyckad helg. Det var så mysigt att hälsa par efter par välkomna och se dem börja lära känna varandra kring kaffeborden.

Några av dem hängde på låset redan före kl 15, för att få välja först bland de vackra rummen. “Men ÅHHH”, “Wooooow” var återkommande kommentarer, inte minst från dem som besökte Villa Strömsfors för första gången! “Det är så otroligt genomtänkt allting! vart man än vänder sig så finns det nya detaljer att titta på”.

Kl 17.30 var det dags att öppna upp pardörrarna till den vackra matsalen, där vi dukat bordet med linneservetter, skuggväv och Hortensia från Björnhulta Trädgård. Varje kuvert fick en skrivbok med texten STÖRST ÄR KÄRLEKEN, som även fungerade som placeringskort.

Sedan har helgen förlöpt under parollen “Det som sägs i Villan stannar i Villan”. Så mycket kan jag dock avslöja att vi berättat vår story och delat med oss av hemligheter och nycklar genom våra 33 år som gifta. Det har skrattats och gråtits, getts nya insikter och delats igenkännande leenden.

Forskning visar att skilsmässor smittar, om man inte är uppmärksam. Om dina närmsta vänner skiljer sig är risken 75 % att du och din partner går samma väg. I helgen har vi startat en ny smitta; ”livslång kärlek” heter den!

Att återge de här dagarna rättvist är faktiskt stört omöjligt. Hur beskriver man mötet med människor, där samtalen gick på djupet rendan första kvällen? Skratt blandat med gråt, nya uppenbarelser blandat med igenkänning. Glädje och djup sorg. Samtalen kring det här bordet i helgen kommer jag bära med mig för evigt.

Att få hänga en hel helg, med andra par som också har en önskan om att bygga livslånga relationer, var verkligen en ren ynnest! Unikt och speciellt. Vi kunde liksom gå förbi väder-och vindsnacket och dyka ner i det viktiga på en gång. SÅ fint!

TACK till var och en av er som kom! TACK för att ni trodde på vår idé, att vi är många som tror på livslång kärlek och vill investera i att bygga starka familjer! TACK för att ni delade med er så öppet och generöst! TACK för att ni i hemlighet kommer bevara bilderna ni fick när Mackan läste ur sin dagbok;) Och TACK FÖR den värme och positiva energi ni spred, som jag aldrig kommer glömma! TACK TACK TACK!

Jag ser SÅ mycket fram emot vår återträff på Lofoten:)