BJÖRNHYLTANS TRÄDGÅRDAR

Jag tänker att vi, mer än någonsin, behöver fridfulla platser som ger lugn och energi. Ställen att besöka där axlarna sänks och pulsen går ner. Precis det upplever man när man kliver in hos Björnhyltans Trädgård, en besöksträdgård med gårdsbutik mitt ute i de småländska skogarna.

Mackan och jag sladdade in där för ett par veckor sedan, när vi skulle fixa blommor till vår par-kick-off på Villa Strömsfors. Jag fick det fina tipset av min vän Anna Starrèn, “ta kontakt med Lotta & Peder på Björnhyltans” Sagt och gjort! Jag skickade ett DM till dem på Instagram och gick även in på deras hemsida. Inte utan att jag blev lite extra nyfiken när jag såg deras efternamn; “Wendefors”. Kan det vara så att….

….jajamensan! Vi är minsann släkt i släkt! Det visar sig att min farmor Emys syster Astrid, var gift med Lottas farfars bror Erling. Hur otippat och kul! Jag tänkte väl att Wendefors inte kan vara ett alltför vanligt efternamn. Min pappas moster (alltså min farmors syster;) Astrid Wendefors var en parant dam. Hon och hennes make Erling bodde i en stor fin villa i Borås och jag minns så väl besöken hos dem som barn. Paret Wendefors hade det gott ställt, det förstod jag även som liten. De hade väldigt mycket fina saker och en av mina barndomsdrömmar var att få leka med de stora vita porslinshundarna som stod på golvet i deras vardagsrum. Men det vågade jag aldrig göra, VILKET NOG var lika bra. Astrid och Erling hade inga egna barn så deras hem var inte särskilt barnvänligt om man säger så….

Tillbaka till “Björnhyltans”; alltså. Lova att du besöker i vår när de öppnar igen! Du hittar all info om öppettider på deras hemsida.

Det var verkligen en fröjd för alla sinnen att gå runt hos dem! Smaka deras ljuvliga druvor och njuta av alla vackra blommor. Vi råkade komma deras sista helg för säsongen, så Lotta ursäktade sig att “de inte hade så mycket blommor kvar”. Allt är relativt om en säger så.

Vi njöt för fullt av att få plocka ihop buketter av Dahlior och annat fint.

Min absoluta favorit-blomster-pojke.

Nästa gång vi arrangerar något i Villan så får vi se till att köpa grönsakerna hos Lotta & Peder. Så mycket gott!

Tack kära paret Wendefors för ett supertrevligt (och alldeles för kort) möte med er! Vi kommer garanterat tillbaka!