Vinterförvara pelargoner…

I år har mina pellisar fått sämre omsorg än någonsin. Knappt något gödsel alls och inte har jag plockat av vissna blommor, medan jag småpratat med dem, som jag brukar. Men de trivs ju med att få vara ifred och inte bli övervattnade, så de har blommat på så snällt ändå.

Under somrarna, eller så snart det är frostsäkert på våren, så får de flytta ut i kaffehuset. Där trivs de bra i ljuset och värmen! Själv älskar jag att trängas med dem, så hemtrevligt.

Nu har jag flyttat in mina små älsklingar och njuter så länge de fortsätter blomma. Som sagt; nog är pelargoner höjden av hemtrevnad. Visst!?

I år tänker jag göra som jag gjorde förra hösten och vintern- låta pelargonerna stå kvar i fönstrens. Förr om åren har jag alltid haft dem mörkt och svalt men numera har jag inte plats för det, men det gick lika bra att förvara dem så.

I mars typ, då är det dax att klippa ner dem, och när de sedan börjar växa igen får de lite ny gjord och svag gödsling.

Jag har verkligen alla storlekar på pelargoner, men jag undrar om jag inte gillar dem jag hållit så här små lite extra. Så gulliga!

I helgen, när jag kör Pop Up hos Katrin Bååth i Jönköping, har maken sagt att han skall göra klart här uppe. Får se om listerna runt dubbeldörren rent av kommer upp….

Önskar dig en fortsatt fin vecka!