Cici Möller Kirchsteiger och Pilgården Fornåsa

Förra veckan besökte jag den här fantastiska pinglan! Långt ut på östgötaschlätta drack vi 11-kaffe i Cicis, eller ja Cecilia Elena Margaretha Möller Kirchsteiger, som ju är hennes fullständiga namn, alldeles nybyggda hus.

Här hittar du vårt podd-samtal som kom att handla om allt ifrån utmaningarna som småbarns/tonårsmamma, till processen med husbygget, karriärsbytet från medicinsk forskare till fotograf och om Ernst såklart. Som ju är Cicis svärfar. Är han verkligen lika underbar som han verkar i tv-rutan? ;)

När man poddar med en fotograf, ja för det var ju den banan hon valde tillslut, så kan man dessutom få såhär fina bilder på sig själv.

Det var verkligen SÅ drömmigt att få sitta och se ut över den vackra landsbygden genom de enorma köksfönstren. Hos paret Kirchstiger är allt enormt, eller iallafall högre och större än normalt. Varför får du veta i podden…..

En kan ju undra vad denna drömmiga blick, hos undertecknad, beror på. Är det månne just drömmarna kring eget husbygge som jag berättar om i podden? Eller kanske den där andra drömmen om att släppa en bok, som ju Cici också precis gjort? Samtidigt som både husbygge och arbete med boken pågått hos henne, så hade hon dessutom precis fått barn. Den drömmen finns däremot inte i min blick…….

Efter en helt ljuvlig förmiddag utanför Mantorp, hos Cici, så vankades familjehelg hos min storasyster i Fornåsa. Med en knapp halvtimmes avstånd till syrran, så var det perfekt att göra två flugor på smällen denna fredag.

Det som är så lyxigt med att ha familjeträff just hos Camilla-Maria är att vi får sova i deras urmysiga drängstuga. Den hyr de ut via AirBnb och jag kan verkligen rekommendera att boka in sig där! Oavsett om man älskar lugnet och vyn över åkrarna mest, eller vill njuta av ett ovanligt och väldigt detaljrikt boende så är drängstugan på Pilgården det perfekta valet. Här hittar du länken för att boka.

Min svåger Håkan har verkligen lagt ned hela sin själ i renoveringen av denna lilla pärla. Kolla in trappan tex, som han bytt av gammalt vackert virke bla från en vävstol. Hur fint!!? Inga bilder i världen kan ge rättvisa, så detta hus måste besökas och ses IRL.

En annan perfekt anledning till att hyra drängstugan på Pilgården, är att du har huuuuur många loppis- och vintageställen som helst inom ett par mils avstånd. Här kan du kika in på tidigare blogginlägg, där jag ger mina bästa loppistips i krokarna. Och här kan du se bilder från Gamla Linköping som också ligger i närheten och är väl värt ett besök.

Så varför inte dra ihop tjejgänget för en mysig helg med loppisrundor och mysigt häng på Pilgården. Det får bli veckans bästa tips från mig! Håll tillgodo.