Djurgården, oaxen och el-spark-cyklar…

public.jpeg

Ibland är den skönaste ledigheten att bara vara hemma och njuta av att göra ingenting. Lyssna igen alla avsnitt på Sommar i P1, medan man äter onyttig frukost på tjockt ljust bröd med massor av ost och marmelad.

Vi har haft några sådana dagar min älskade M och jag. Legat i sängen och läst i flera timmar, trots att solen gassat utanför. Nästan lite busigt tyckte vi. Jag har läst ut boken ovan, och även ”Silvervägen” av Stina Jackson. En sån där bok man inte kan lägga ifrån sig. Jag hade köpte den när vi tog en sväng till stan i fredags. Ja, för vi hade bestämt att vi skulle göra en liten utflykt i närområdet. Lyxigt ändå att kunna kalla Stockholm för sitt närområde. Finns alltid ngt att hitta på i stan ju.

Kameran hade jag medvetet lämnat hemma, så håll tillgodo med mobilbilder…

public.jpeg

Solen sken på förmiddagen så vi tog en promenad utmed vattnet på Djurgården. På övriga platser är city rätt tomt och lungt såhär års, men kring Skansen och Grönan var det fullt med folk såklart.

public.jpeg

Vi passade på att lyxa till det med en lunch på Oaxen Slip. SÅ gott!!

public.jpeg

Vi tog dagens fisk, Röding, och dagens vegetariska, vitkål, svamp och potatis tillagat på ett supergott vis. (Mkt smör tror jag;) Till det pommes med deras egen, himmelskt goda, bea.

public.jpeg

M fick för sig att vi skulle prova el-sparkcyklarna som man kan hyra lite varstans på stan. SÅ kul ju!! Jag åkte bakom M (vet inte om det egentligen är meningen att man skall åka två på samma:) och det var jättemysigt att svischa fram bland alla fina hus och turister.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Vi avslutade vår lilla utflykt med mjukglass på ”Ebbas” i närheten av Djurgårdsbron.

Innan vi drog hemåt igen köpte vi böcker och godis (sockerbitar, polly och lakrits til mig) . Jag hann som sagt läsa ut en av mina innan dagen var slut. Lagom till regnet kom bäddade vi ner oss i kaffehuset och läste hela eftermiddagen. Mysigt!