Hemester

public.jpeg

Härligt! Idag är solen och värmen tillbaka! Jag måste dock tillstå att jag hellre har en sommar som den här, med regn och svalare dagar, än den vi hade förra året. Minns med fasa hur brunt allt var redan i början på sommaren, och bristen på vatten såklart. Inget vi vill uppleva igen….

Den här sommaren har vi ”fullt hus” hemma på gården. Vår son Noah och hans fru är hemma från LA och min mamma bor tillfälligt i ett av våra små sommarhus. Förutom svärisarna som bor på gården permanent.

Vi gillar att ha varandra så nära! Att ha möjligheten att husera släkten längre och kortare perioder. Vi i Sverige lever många gånger alldeles för isolerat från varandra i generationerna. Tänker att vi skulle må bättre av närheten till varandra.

public.jpeg

Idag drog dock en del av gänget iväg. Sonen med fru och vår yngsta dotter N åkte till kompisar på västkusten och mamma till min storasyster. Vår äldsta och hennes familj är i Varberg ett par veckor.

Så; plötsligt blev det rätt lungt (och skönt;) hemma på går’n.

Efter morgonkaffet i sängen så tog Stina the lite Queen och jag en skogspromenad. Passade på att plocka ”svensk-sommar-i-en-bukett”. Ljuvligt! Älskar verkligen doften.

public.jpeg

Efter promenaden gjorde vi en blygsam liten skörderunda hemma i trädgården. Vad går upp mot solvarma hallon och jordgubbar…..

public.jpeg

11-kaffet intogs i kaffehuset och nu väntar Stina och jag på att M skall komma hem. Han kör en 1/2-dag idag och ledig imorgon. Det bästa med att vara sin egen. Även om det är mkt att göra just nu egentligen så får man unna sig en paus. Får se om vi kanske gör en lite utflykt i närheten imorgon.

Bastubad och ett dopp i poolen står på schemat senare idag. Och Risotto i kaffehuset ikväll. Vi planerar också att ligga i sängen, trots solen, käka ostbågar å godis och kolla igen sommarens avsnitt av Ernst. Och nån bra film. Bara för att vi kan. Jag skall ju undvika solen nu när jag äter penicillin mot mitt fästingbett. Jag undviker iof alltid solen numera. Man får ju så mkt annat gjort när man inte ligger i solen och pressar;)

Hoppas att du har en fin dag där du är!