Ännu mera Gotland!

IMG_6246.JPG

Lilleman rättar till sin stråhatt, förlåt ”hjäm” (ALLT är motorcykelhjälm i hans värld just nu;) och njuter, under den vita Syrénen, av jordgubbar och Emmas goda äppelmust som hon lämnat i kylen. ”Till alla torpgäster att dela på”. Så fint och trevligt! Fina, goa Emma Sundh!

IMG_6242.JPG

Det fanns förresten en hel hög med ”motocuckel-hjämar” (stråhattar) på torpet, så Nelly paxade en som satt på nästan hela veckan . Hennes favoritspott var förresten just den här, fast från andra hållet. När vi andra satt utanför, på den mysiga uteplatsen med stenläggning, så satt hon innanför med fönstret öppet och fönsterbrädan som frukostbord. Varför inte liksom. På semestern får man göra precis som man vill.

IMG_5445.JPG

Som morfarn som gör kullerbyttor efter morgonens löprunda. Dotter E och jag gick förresten ”vilse” en morgon. (läs missbedömde avståndet) Så den korta ”15 min-rundan-före-frukost” blev visst en 1 1/2-timmes träningspass....

IMG_6248.JPG

Vi knatade, som tur var, förbi den här skylten vid en uppfart, och då kändes allt så mycket bättre.

IMG_5541.JPG

Förutom alla utflykter, som jag skrivit om i tidigare inlägg, så blev det mycket fika hemma på torpet. Och övning på elguran, i matchande pyjamas med solar.

IMG_6234.JPG

Under en av våra utflykter söder ut, mot HOBURGEN, fann vi oss plötsligt på ”Taxens dag” på en idrottsplats i ngt som hette Väte. Vad är oddsen liksom?

Hela bilen, läs familjen, blev eld och lågor, när vi såg skylten vid vägen! SÅ roligt att Stina the little Queen skulle få träffa likasinnade korvar, jag menar kompisar!

Hon sket dock högaktningsfullt i de andra taxarna. Totalt ointresserad. Jaja. Hon utförde iallafall sökprovet med bravur...

IMG_6240.JPG

Emmas & Johns torp är så sagolikt vackert. SÅ glada att vi fick möjlighet att hyra in oss en vecka och njuta av allt fint.

IMG_6236.JPG

Det är lite som att kliva rakt in i ett av  Bullerby-husen. Eller kanske mer hos Lotta på Bråkmakargatan....

IMG_6243.JPG

Med den röda sammetssoffan, skolplanscherna och alla de fina....

IMG_6233.JPG

 .....pinnstolarna i köket med pärlspont. Så rart och hemtrevligt!