Fru Vintage på Gotland- Ett litet Creperie

IMG_5160.JPG

Jag har följt Ett litet Creperie på Instagram ganska länge. Vet inte riktigt hur det kom sig, men det gör man ju knappast längre. Man klickar in hos ngn, å så klickar man vidare....

IMG_5186.JPG

Jag blev genuint överlycklig när det visade sig att Ett litet Creperie HADE ÖPPET när vi var där förra veckan!!! Annars är ju mkt av smultronställena, på Gotland, stängt fram till midsommar.

Jag hade tänkt mig att vi skulle sladda upp vid den lilla mintgröna bussen, köpa några goda Crepes, och sen sladda vidare.

IMG_5161.JPG
IMG_5159.JPG

Döm om min förvåning när Ett litet Creperie visade sig vara en hel gård!

Lotta och Jocke har inrett den gamla ladan SÅ mysigt! Nere vid kassan finns det gott om bord och udda pinnstolar (Älsk på det) och uppe på loftet kan man mysa ner sig i soffor och fåtöljer. 

IMG_6223.JPG
IMG_5154.JPG

Vi hade ju en sagolik tur med vädret hela vår Gotlandsvecka, så vi kunde bre ut oss på den stora uteserveringen på gården.

IMG_5153.JPG

Man ville ju liksom prova alla olika sittgrupper och det kunde vi eftersom vi inte var där i Juli;)  Jag gillade verkligen avdelningen där man byggt stora generösa ”soffor” av lastpallar. Precis som jag gjort i mitt kaffehus så hade de fixat kuddar av gamla kaffesäckar i juteväv. Så fint!

IMG_6061.JPG

Vi började vårt fika med matiga Galetter. Jag valde Chèvre. De gick dock åt så snabbt så jag hann inte plåta. Alltså. ”Sinnesjukt gott!” som dotter N uttryckte det. Ja, de slår allt i galette- och crepesväg som vi ätit hittills. Utan överdrift.

Till efterrätt blev det Crepes med Saffransglass med Salmbärssylt. Galet gott det också! 

IMG_6222.JPG

Lille A, som sov gott när vi kom, brydde sig inte så mkt om maten när han fick syn på ”motosuckel”. Man måste ju älska ställen som Ett litet Creperie som fixar lekhörna! Barnen roar sig och föräldrar (och morföräldrar!) kan njuta av gott fika i lugn och ro. Alla nöjda liksom.....

IMG_6221.JPG

”Det här är helt klart min höjdpunkt av Gotlandsresan” sa dotter N när vi tuggade galletter som bäst. 

Jag måste hålla med! Sen att ägarna känns som gamla vänner som man gärna vill umgås mer med, måste ju anses som en extra fin bonus...

Grattis Lotta & Jocke till en underbar oas utanför Visby och ett mkt lyckat koncept! Jag önskar hela fina pannkaksfamiljen en härlig sommar med många mätta och glada gäster!