Mammagalan och bästa morsdagspresenten!

IMG_5198.JPG

Morsdag närmar sig med stormsteg. Ännu en högtid som skapar så många olika känslor. Någon ser fram emot sina första morsdag som nybliven mamma, någon annan ”ännu en hög med odefinierbara teckningar”;)

För många är kommande söndag förknippat med sorg och smärta. Kanske över en mamma som inte finns mer, eller att man själv aldrig fick bli en. 

Jag tycker att Morsdag är en förträfflig dag att fira ALLA kvinnor. Biologiska mammor såklart, men även alla dem som, på ett eller annat sätt, får vara mamma-gestalten i någon annans liv.

Därför dukade vi ett långbord på logen igår, stallkatten Doris och jag.

Till dig.

Till mig. 

Och alla andra viktiga kvinnor. 

IMG_5204.JPG

På söndag skall jag, efter middag med mamma, dotter och svärmor, även fira på Berns salonger!

För andra året i rad gör Läkarmissionen den direktsända MAMMAGALAN, tillsammans med Kanal 5. Värdinnor är Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Missa inte nu på söndag kl 20! Kanske ser du mig i bild;)

IMG_4825.JPG

För dig som kanske är en av nya följare de senaste dagarna, så ligger Läkarmissionen mig väldigt varmt om hjärtat. Jag var anställd hos dem i över 4 år och sa upp mig när jag trivdes som allra bäst;) Min arbetsuppgift var bla att, tillsammans med en PR-byrå, ta fram en manual för deras Second Hand-butiker och vara med att öppna nya butiker. Ett jobb jag verkligen ÄLSKADE. 

För en sisådär 3 år sedan sa jag upp mig, främst för att jag ville unna mig lyxen att foga över min egen tid. 

Idag är jag glad för att kunna upplysa om Läkarmissionens viktiga arbete runt om i världen, genom mina kanaler på Fru Vintage. Jag gör det helt volontärt. 

Dels går 10 % av FRU VINTAGE 11-KAFFE till Läkarmissionen och jag jobbar även aktivt för att fler skall vilja bli månadsgivare. SÅ viktigt för att LM skall kunna fortsätta förändra framtiden för utsatta människor.

Här kan du gå in och bli en superviktig månadsgivare, och samtidigt få bla mitt finkaffe i premie. 

Här och här kan du även kika in för att se den livsförvandlande resan min son och jag gjorde med LM i höstas!  Och här och här

IMG_4826.JPG

Mitt allra bästa tips inför Mors Dag är att köpa och ge bort en förlossning!

På bilden ser du Dr. Dennis Mukwege. Han jobbar med livet som insats, som du ser, för att rädda livet på lemlästade kvinnor. I pågående kriget i Kongo används brutala våldtäkter som vapen. Man tar även små barn som gisslan. De dödas lika brutalt om inte familjen kan betala de höga lösensummor som krävs.

För 150 kr (ja, du läste rätt! Inte mkt mer än en lunch på stan) kan du vara med och stödja Dr. Mukwege viktiga arbete på Panzisjukhuset! Det kostar inte mer för att låta en fattig kvinna föda på ett sjukhus, istället för hemma på jordgolvet. 

Här kan du gå in och köpa en förlossning, skriva ihop ett fint gåvobevis till din mamma och samtidigt rädda livet på någon annans!