Klimatkompenserat med Wasa Bröd!

IMG_4819.JPG

Idag VRÄKER regnet ner och jag njuuuuter!!! Jag har sprungit runt på gården och ställt ut hinkar och baljor för att samla upp varenda droppe. VATTEN!!! SÅ dyrbart!! 

Igår däremot sken solen från klarblå himmel. 

Mamma och jag drog in till stan tidigt på morgonen.

Maj ändå. Min favoritmånad. Älskar att allt står i full blom, även mitt i stan.

Åtminstone på Östermalm...;)

IMG_4816.JPG

Mitt mål för morgonen var frukost på Pom & Flora. Inte var dag man blir inbjuden att fira en 100-åring minsann!

Födelsedagsbarnet var ingen mindre än Wasa Bröd, som i år firar att det är 100 år sedan man började bakade sitt knäckebröd. Fantastiskt ju!

Mamma, som vuxit upp i Filipstad där Wasa Bröd fortfarande bakas, berättar om doften från knäckebrödsugnarna som ett härligt barndomsminne. Och om den gamla mannen, som jobbat på Wasa Bröd i hela sitt liv, kom med stora kassar med trasigt bröd till mammas och hennes familj. Det smulades bla över frukostfilen innan hon och hennes tre syskon gick till skolan. Mamma berättar skrattande om hennes bästis förskräckta utrop när hon kom för att ta sällskap med mamma till skolan;

”men kära nån Maria, så mycket smulor ni har under köksbordet”. Såklart det syntes att 4 barn smulat knäckebröd runt bordet;) Själv var bästisen ensambarn, i en överklass familj med barnflicka och husmor, så hon var inte så van vid smuliga golv....:)

IMG_4812.JPG

Denna högtidsdag bjöds vi på jubileumsknäcket Wasa 100. Ett lite tunnare rågknäcke med havssalt och frön. SÅ gott!!

Green Kitchen Stories hade gjort det goda tillbehöret ovanpå! Yum!(Det kan ha varit så att jag knaprade i mig halva paketet själv, när jag kom hem på kvällen....:) 

IMG_4813.JPG

Det är alltid så trevligt att träffa nya kollegor på event som dessa. Att få ansikten och personer bakom konton man själv har följt sedan länge. Samtidigt som man träffar ”gamla vänner”. 

Tänk så mycket driv och skaparkraft som finns därute! Fint! 

IMG_4814.JPG

Den vackra dukningen var skapad av proffsiga Helena Lyth. Här kan man läsa mer om hennes miljötänk och hur hon tog närodlat till next level. 

IMG_4815.JPG

Jag gillar företag som inte bara tillverkar bra och goda produkter, utan även tar ett klimatansvar. Wasa är den första knäckebrödstillverkaren som är 100 % klimatkompenserat. 

 ”Sedan 2010 har Wasa minskat koldioxidutsläppen med 83 procent och idag är också 99 procent av förpackningarna återvinningsbara. Nu klimatkompenserar Wasa också för resterande utsläpp genom att bidra till att skydda regnskogen och stödja solenergi via certifierade VCS-projekt. Det gör Wasa till första knäckebrödstillverkare att bli 100 % klimatkompenserat”

Så bra ju! Nu kan en knapra knäcke med gott miljösamvete också..... 

IMG_4820.JPG
IMG_4811.JPG

Två härliga girls som jag gillar mycket, och som jag fick äran att hänga med lite igår. Kristin och Malin. En av dem lite extra fokuserad på sitt uppdrag;)

IMG_5175.JPG

Tack Wasa Bröd för en supergod frukost, och härlig goodiebag, och bästa Diana @diadonna för inbjudan till ett trevligt och proffsigt event!

Idag blev det Syrener och knäckefrossa till morgonkaffet......