En fredagsmorgon hos Victoria Skoglund....

IMG_4586.JPG

 ”Beautiful inside Out” passar sannerligen som beskrivning på gårdagens värdinna.

Victoria Skoglund är precis sådär mysig och go som jag tänkte att hon skulle vara. Mjuk och behaglig som min pappa skulle ha uttryckt det;)

Pappa Gunnar som gjorde mig till ”trädgårdsmästarens dotter” men behöll allt det där med gröna fingrar för sig själv..... Jag tkr att det kunde ha fördelats lite mer rättvist med tanke på att lillebrors trädgårds- och växtkunskaper ledde honom till jobbet som odlingschef på Rydells och min storasyster Camilla-Maria som odlar och driver upp växter så att det skulle räcka till hela grannskapet hemma på Östgötaslätten.

Dessutom var det ju min farfar Torsten, och hans bröder, som startade och drev ”Henrikssons”  i Ulricehamn när det begav sig. Där odlades snittblommor i världsklass under många år. Idag heter bolaget House of Flowers och drivs av min syssling Alexander Henriksson.

Nog skryt om släkten. Jag ville bara klargöra att jag ändå har det där med odling och blommor i blodet. Faktiskt:) (till försvar för dem som helt befogat undrade ”varför fick HON komma på den där speciella drömfrukosten????) Ha!

IMG_4615.JPG

Att få hänga i trädgården hos Sveriges drottning av blommor, växter och odling. Vilken ynnest. Vackert så man tappade andan.

IMG_4635.JPG
IMG_4616.JPG

Victoria och hennes ”poolsvetsare” bor sagolikt vackert precis vid vattnet.  Denna morgon låg sjön alldeles stilla och fåglarna kvittrade välkomnande när man gick den lilla grusbacken ned.

Per PR hade dukat upp en magisk frukost i växthuset! Det där med nötter, torkad Mango och kockosflarn, serverat på ett fint träfat skall jag ta efter. SÅ vackra färger tillsammans med de söta Violerna.

IMG_4612.JPG
IMG_4637.JPG
IMG_4643.JPG

Jag hade ingen aning om vilka fler som var gäster denna morgon. Alltid spännande och roligt att träffa dem man följt länge IRL

Victoria berättade för oss att detta var första gången någonsin som hon bjöd hem till ett event hemma i sin privata trädgård.  ”Troligen även den sista”, så nog kände man sig lite extra pirrig över att vara där!

IMG_4572.JPG

En som jag beundrat på håll och, som tusentals andra, inspirerats av dagligen, är Svante Öqvist. Småskutt inombords (för inte kan en skutta på riktigt när man träffas första gången) när jag såg att han kom gåendes nerför grusbacken. 

Vilken klok och vänlig man! Så glad att jag fick prata lite med honom, bla om utvecklingen i sociala medier och om konsten att fortsätta vara trovärdig och äkta i det man gör. TACK Svante! 

Här står han uppradad tillsammans med @atmycasa th. Tv Victoria @whatdecoratesmyday @paulina.velobloom och @lunden_9

Ja, för vad folk heter på riktigt har man ju sällan någon aaaaning om.....;)

IMG_4640.JPG

 @runtminknut ,eller Paulina Dahl som hon heter IRL, fick agera modell i den vackra soffan. Så roligt med nya bekantskaper.

IMG_4641.JPG
IMG_4639.JPG

 Älskar färgskalan hos Victoria. Svagt rosa som harmonierade tillsammans med ockra, teracotta och andra brända toner. SÅ fint!

IMG_4638.JPG
IMG_4614.JPG
IMG_4645.JPG

TACK Gardena Sverige och Per PR för en generös morgon med god frukost och välfyllda goodiebags.

Jag blev VÄDLIGT sugen på att köpa den smarta vattenpumpen. Jag blev så uppslukad av den geniala beskrivningen av ”mojängen”(att jag glömde ta bild på den) som pumpar upp regnvatten ur tunnor och kärl, som man sedan kan vattna sina trädgårdsväxter med. SÅ smart ju! Vi behöver mer än någonsin ta vara på det regn som kommer, så en sådan pump vore verkligen en klok och klimatsmart investering! 

IMG_4642.JPG

Men framför allt. TACK Victoria för att vi fick ta del av dig, din trädgård och dina ovärdeliga kunskaper! En förmiddag som trädgårdsmästarens dotter kommer bära med sig i hjärtat länge.