Byggnadsvård & Trädgårdsmässan

IMG_4611.JPG

När man möts av det här precis innanför entrén, ja då vet man att man är på väg in på en kalasmässa!

Idag slog dörrarna upp för premiären av Byggnadsvård & Trädgårds- och Dryck & Delikatess-mässan. Vilken perfekt kombo om du frågar mig!

I år i separata lokaler, vägg i vägg, men redan nästa år kommer man att mixa dessa båda, avslöjar projektledare Malin Åkerström. Det tror jag kommer att bli ännu bättre.

IMG_4593.JPG

Byggnadsvård och trädgård har väl aldrig varit så i ropet som idag. Vi lever i en tid då fler och fler förstår vikten av att göra medvetna val. Att återbruka, renovera med gamla metoder och odla sina egna blommor och grönsaker, är inte bara ”trendigt” utan nödvändigt.

IMG_4592.JPG
IMG_4594.JPG

Därför känns en mässa med utställare som Gysinge Byggnadsvård, Nacka Byggnadsvård och Handtryckta tapeter helt rätt i tiden. Något som är här för att stanna.

IMG_4588.JPG
IMG_4609.JPG
IMG_4599.JPG

Jag var inbjuden på pressvisningen för denna nya mässa och jag älskade stämningen när jag kom in bland utställarna. Den kändes verkligen varm och välkomnande. Opretentiös. På ett bra sätt.

Jag gillar att det pågår intervjuer och föreläsningar mitt i allt det andra. Att man kan strosa runt eller sätta sig ner och ta en fika, samtidigt som en eldsjäl delar något intressant. Lite som jag tänker mig gamla tiders marknad. En liten folkfest med viktigt innehåll. 

Här kan man dessutom passa på att få svar på frågor av experter, på olika områden kring byggnadsvård. Skall man spara eller byta ut? Hur underhåller man för att huset skall hålla i generationer? Svaren på dessa och 1000 andra frågor hittar du inom väggarna på Nackastrands- mässan under denna helg! 

IMG_4598.JPG
IMG_4591.JPG
IMG_4610.JPG

Detta lilla hönshus var SÅ fint tycker jag. Tuppen var dock inte helt nöjd tror jag. Eller så passade han bara på att visa sina röstresurser för oss besökare.

IMG_4602.JPG

Förutom en massa gott att äta så kan man förvänta sig allt ifrån vintagemöbler, linoljefärg, gamla Pelargonsorter till ekologiska fröer och byggnadsvårdsmaterial.

(nästa år även Fru Vintage 11-kaffe är planen) 

Mässan är öppen både imorgon lördag 11/5 och söndag 12/5.  

Bästa utflyktsmålet i helgen!