Med tåg till Milano!

IMG_4043.JPG

Vad roligt att så många är nyfikna på vår tågresa nästa vecka! Vi ÄLSKAR Italien och Frankrike och nu skall vi hinna med en skvätt av båda! SÅ mysigt!

Bilderna är tagna från andra resor vi gjort dit, så vi vet vad vi längtar tillbaka till;) 

Vi har dock aldrig tagit oss ner med tåg förut, så det skall bli superspännande! Jag kan knappt förstå att det är sant, att jag faktiskt lyckades övertyga maken!

Vi fick inte ihop hela resan med tåg denna gång, men jag tänker att detta är en bra början! 

Jag hittade två superbra konton på IG @resareko och @europarunt.se. Hade nog aldrig fått till resan utan hjälpen från dem!  Jag skickade ett DM till Elvira och Arnulfur på @resareko och de peppade och hjälpte mig jättemycket! Bla om att ladda ned appen ”Railplanner” och att kontakta Europarunt.se för att få hjälp med den bästa resplanen. TACK för det!! 

Jag hittade två superbra konton på IG @resareko och @europarunt.se. Hade nog aldrig fått till resan utan hjälpen från dem!

Jag skickade ett DM till Elvira och Arnulfur på @resareko och de peppade och hjälpte mig jättemycket! Bla om att ladda ned appen ”Railplanner” och att kontakta Europarunt.se för att få hjälp med den bästa resplanen. TACK för det!! 

Eftersom jag lyckades övertyga maken i sista sekund, så hade vi inte så stora valmöjligheter på rutt. Utan överdrift så är tåget OMÅTTLIGT populärt (superbra ju) så resorna är lika bokade nu i April som de annars brukar vara under högsäsong i Juli!   ”Det finns inget som heter högsäsong för tåget längre! Det är högt tryck oavsett månad numera....” sa tjejen som hjälpte mig på resesupporten på Europa runt.. Det är ett utav mina främsta tips, om du inte är van att boka tåg i Europa, att ringa deras support. Jag fick SÅ mycket hjälp av dem!   Allt ifrån att köpa Interrailkort till att boka platsbiljetter där det behövdes. 

Eftersom jag lyckades övertyga maken i sista sekund, så hade vi inte så stora valmöjligheter på rutt. Utan överdrift så är tåget OMÅTTLIGT populärt (superbra ju) så resorna är lika bokade nu i April som de annars brukar vara under högsäsong i Juli! 

”Det finns inget som heter högsäsong för tåget längre! Det är högt tryck oavsett månad numera....” sa tjejen som hjälpte mig på resesupporten på Europa runt.. Det är ett utav mina främsta tips, om du inte är van att boka tåg i Europa, att ringa deras support. Jag fick SÅ mycket hjälp av dem! 

Allt ifrån att köpa Interrailkort till att boka platsbiljetter där det behövdes. 

Jag har ett samarbete med  Villa Juli , så dit skall vi ta oss först.   Efter ett par timmars pusslande (!) TACK Europa Runt för tålamodet:) så bokade vi tillslut så att vi tar oss med tåg till Milano. Där har vi bokat bil för att ta oss vidare till (strax utanför) Grasse i Frankrike, där vi skall sova vår första natt.  Lisa och jag, på Villa Juli, hoppas få till något kul tillsammans i höst. Så därför kvistar vi förbi där när vi ändå är i krokarna.

Jag har ett samarbete med Villa Juli, så dit skall vi ta oss först.

Efter ett par timmars pusslande (!) TACK Europa Runt för tålamodet:) så bokade vi tillslut så att vi tar oss med tåg till Milano. Där har vi bokat bil för att ta oss vidare till (strax utanför) Grasse i Frankrike, där vi skall sova vår första natt.

Lisa och jag, på Villa Juli, hoppas få till något kul tillsammans i höst. Så därför kvistar vi förbi där när vi ändå är i krokarna.

Ett par nätter på  Villa La Madonna  blir det även denna gång. Tredje gången gillt, så nu kan man väl kalla det en bra tradition....   Vi ÄLSKAR verkligen det stället! Inte minst maten. Himmelsk.

Ett par nätter på Villa La Madonna blir det även denna gång. Tredje gången gillt, så nu kan man väl kalla det en bra tradition....

Vi ÄLSKAR verkligen det stället! Inte minst maten. Himmelsk.

IMG_3799.JPG

Vi lämnar Stockholm Södra på måndag morgon kl 8.26.

På tisdag kl 13.50 rullar vi in i Milano.

Följ gärna vår resa i flödet på Instagram och  Stories. Det kan nog bli en och annan uppdatering där nästa vecka:)

Det viktigaste rådet, om du också är sugen att prova tåget ut i Europa i sommar, är att boka din resa NU!  Trycket är som sagt enormt, vilket ju är superbra, så vänta inte!