Tåget till Milano del 2

Klockan 13.32 rullade vi in på Köpenhamns Centralstation idag. Då hade vi varit på resande fot sedan pendeltåget lämnade stationen hemma i Märsta vid halv åtta-tiden imorse. Eftersom det var banarbeten i Stockholm City, så fick vi istället ta tåget från Södra Station, kl 8.26.  Men det hade SJ mejlat om i förväg, så det visste vi som tur var. Många har frågat om biljettpriser och Interrailkort så jag tänker svara lite på det på en gång.   Jag kontaktade reseupporten på Europarunt.se där jag fick all hjälp med att planera resan och boka de platsbiljetter som behövdes. Supersmidigt!  Där fick jag rådet att köpa varsitt mindre Interrailkort. Det håller i en månad och för 3 resdagar. Pris 2500 kr/styck. Utöver det har vi bokat följande platsbiljetter;  Stockholm-Köpenhamn 62 kr/pers Rödeby-Hamburg ink färja 60 kr/pers Hamburg-Basel 160 kr/pers Basel-Lugano 60 kr/pers Övriga resor räcker det att visa upp Interrailkortet.

Klockan 13.32 rullade vi in på Köpenhamns Centralstation idag. Då hade vi varit på resande fot sedan pendeltåget lämnade stationen hemma i Märsta vid halv åtta-tiden imorse.

Eftersom det var banarbeten i Stockholm City, så fick vi istället ta tåget från Södra Station, kl 8.26.  Men det hade SJ mejlat om i förväg, så det visste vi som tur var.

Många har frågat om biljettpriser och Interrailkort så jag tänker svara lite på det på en gång.  

Jag kontaktade reseupporten på Europarunt.se där jag fick all hjälp med att planera resan och boka de platsbiljetter som behövdes. Supersmidigt!  Där fick jag rådet att köpa varsitt mindre Interrailkort. Det håller i en månad och för 3 resdagar. Pris 2500 kr/styck.

Utöver det har vi bokat följande platsbiljetter; 

Stockholm-Köpenhamn 62 kr/pers

Rödeby-Hamburg ink färja 60 kr/pers

Hamburg-Basel 160 kr/pers

Basel-Lugano 60 kr/pers

Övriga resor räcker det att visa upp Interrailkortet.

Från Köpenhamn tog vi ersättningsbuss till Rödeby, eftersom banarbeten pågår även i Danmark;) ”Reseledaren” (läs maken)  kollade upp varifrån bussen skulle gå, innan vi gick och käkade lunch. Det visade sig vara precis utanför huvudentrén till Centralstationen, så det var inga problem att hitta. Precis vid centralen ligger även Köpenhamns Tivoli, så vi tog en Sushi på en uteservering precis vid parken. Supermysigt! 

Från Köpenhamn tog vi ersättningsbuss till Rödeby, eftersom banarbeten pågår även i Danmark;)

”Reseledaren” (läs maken)  kollade upp varifrån bussen skulle gå, innan vi gick och käkade lunch. Det visade sig vara precis utanför huvudentrén till Centralstationen, så det var inga problem att hitta.

Precis vid centralen ligger även Köpenhamns Tivoli, så vi tog en Sushi på en uteservering precis vid parken. Supermysigt! 

 Även väldigt god Sushi skulle det visa sig. En riktigt fullträff rent av. Flera av er gav era hurra-rop på mina Stories, så det verkar som om vi råkade hamna på det perfekta stället (Sticks`n Sushi) Flyt skall man ha ibland!

 Även väldigt god Sushi skulle det visa sig. En riktigt fullträff rent av. Flera av er gav era hurra-rop på mina Stories, så det verkar som om vi råkade hamna på det perfekta stället (Sticks`n Sushi) Flyt skall man ha ibland!

 ”Reseledaren” passade även på att fylla i reselistan på Interrailkorten. Du fyller i precis vilka tåg du tar, och vilken tid, i en lista som kommer med ”korten”. Känns som 1700-talet, men lite trevligt analogt.....

 ”Reseledaren” passade även på att fylla i reselistan på Interrailkorten. Du fyller i precis vilka tåg du tar, och vilken tid, i en lista som kommer med ”korten”. Känns som 1700-talet, men lite trevligt analogt.....

IMG_4141.JPG
Alltså. Jag ÄLSKAR den här tiden på året. När solen skiner och det är sådär lagom varmt. Alla träd blommar och det är fortfarande en krispig och härlig luft. Jag hade på känn att slutet på April skulle vara den perfekta månaden för att uppleva våren i Europa, och det känns redan som en fullträff! 

Alltså. Jag ÄLSKAR den här tiden på året. När solen skiner och det är sådär lagom varmt. Alla träd blommar och det är fortfarande en krispig och härlig luft.

Jag hade på känn att slutet på April skulle vara den perfekta månaden för att uppleva våren i Europa, och det känns redan som en fullträff! 

IMG_4136.JPG
IMG_4135.JPG

När bussen kom fram till Rödeby så var det bara att invänta tåget, som skulle ta oss ombord på färjan. Båten tog bara 45 min så vi hann precis äta lite mat och fylla på godisförrådet i Taxfree-shoppen. Man får inte sitta kvar nere i tåget, vem vill det liksom, utan måste gå upp på båten. Superhärligt väder ute på däck, med strålande sol och vind i håret.

Nu har tåget kört av färjan, passerat Lubeck (oj vad vackert det såg ut där) och fortsätter färden genom böljande, blommande landskap. Alltså. SÅ vackert! Helt fantastiska gårdar med stora, gamla tegelhus och vackra tegel-lador. Jag skulle kunna sitta med mobilen i högsta hugg och filma hela vägen, men nu skall vi bara njuta innan det börjar mörkna. 

Solen färgar just nu himmelen rosa och det ser ut som om vi är i landet Narnia. 

Om en dryg timme byter vi till natt-tåget i Basel........