Utflyktstips på Östgötaslätten!

IMG_3553.JPG

En solig förmiddag i Februari, sladdade vi in på Bostället Vedungsbageri utanför Linköping. Mamma, två av mina systrar och jag.

Bara 10 min bilväg från min syrras AirBnB i Fornåsa. Perfekt för en utflykt med övernattning i vår, om du inte råkar bo i trakterna..... 

IMG_3408.JPG

Alltså. Vilket mysigt ställe!  

Jag önskar så att vi får ”lukt-mobiler” framöver, så att man kan förmedla även dofter! Innan vi ens hunnit öppn dörren slog en helt makalöst underbar doft av nybakt Kanelbulle emot oss.

Himmelskt.

Extra härligt var det förstås att mötas av ett utav min svågers härliga konstverk i entrén! Det var ju såklart delvis därför vi var där.  Kika gärna in hos Håkan på Instagram @artfashionman

IMG_3554.JPG
IMG_3555.JPG

På Bostället bakas allt på plats, i en gigantisk vedugn bakom kassan. Mysigt att stå och titta på när plåtar med nybakat lyftes ut, för att inte tala om DOFTEN!!!!!

IMG_3406.JPG

Inredningen är en charmig mix av udda stolar och bord gjorda av gamla symaskinsunderreden. 

Längst upp i bild ser man ytterligare några verk av släktens konstnär Lars-Håkan Broman. Jag gillar den blå till vänster! 

IMG_3560.JPG
IMG_3407.JPG

Perfekt krock mellan hundraåriga timmerväggar och klarröda pinnstolar.

IMG_3557.JPG
IMG_3556.JPG
IMG_3558.JPG

Sicken tur att alla bullar som låg framme tog slut, så att jag fick vänta på en som kom direkt från vedugnsbageriet. Varm och alldeles alldeles underbar.

Tur också att man kan ta en paus från ”socker-och glutenfastan” emellanåt.....