Pilgården AirBnB

IMG_3347.JPG

Här, i Hycklinge utanför Fornåsa (om man nu kan säga att något ligger utanför lilla Fornås;)  svängde vi upp lagom till lunch idag. Syrran serverade sin goda Linsgryta med nybakt Kikärtsbröd. Oj vad gott! Lovar att lägga upp receptet.

IMG_3337.JPG
IMG_3346.JPG

Målet för dagens utflykt var nämligen min syster och svågers fina gård, där de bla driver sitt AirBnB Pilgården.

Alla mina tre systrar och jag sammanstrålar här tillsammasn med mamma, ett par dagar, för att fira hennes födelsedag imorgon. Bara brorsan, som bor långt borta i Sydney, saknas. 

Vi tänker liksom att man får passa på att fira så länge man har varandra. 

IMG_3334.JPG

Jag gillar köket på Pilgården. Det mesta är byggt av återanvänt virke, bla delar av en gammal vävstol. Han är fiffig svåger Håkan. Visst är det snyggt med murstocken som han knackat fram, i kontrast till de grova plankorna.

IMG_3338.JPG
IMG_3336.JPG

Vardagsrummet går i grått och puderrosa. SÅ fint!

Platsbyggda bokhyllor tror jag att vi kommer se mycket av framöver.  ”Fram med alla böcker som ligger travade i förrådet och skapa ditt eget bibliotek” Att ha tid att läsa böcker är den trendigaste lyxen. Det och att återskapa det hemtrevliga barndomshemmet. Bort med det ljusa avskalade och in med hygge.

IMG_3332.JPG

Mamma och lillasyster Linda i rum nr 3. Yngsta syster Emelie och jag i kvartar i 4:an. 

IMG_3342.JPG
IMG_3331.JPG

Storasyster Camilla-Maria har sannerligen fått hela familjens odlar-gen. Inte mycket blev kvar till oss andra om en säger så. 

Jag brukar titta på Mandelmans trädgårdar och gillar, som de flesta svenskar hela, att följa llivet som Gustav och Marie lever på Österlen.

För syrran är det en smått andlig upplevelse. ”Jag får nästan tårar i ögonen av lycka”. Camilla-Maria har gått en trädgårdskurs förra våren och jobbar på att bli självförsörjande på grönsaker, och även sälja på sikt.

Håll utkik efter Pilgårdens Gårdsbutik framöver. Och Pilgårdens café. Och Pilgårdens.....

Östgötaslätten blivande Mandelmans helt enkelt. 

IMG_3339.JPG
IMG_3345.JPG

Näpp gott folk. Dags att krypa till kojs på 4:an. Skall vi hinna väcka mamsen med frukostbricka imorgon, innan hon själv kliver upp och sätter på kaffet, så är det inte många sovtimmar kvar är jag rädd.....