SYSTRARNA FRÅN ALBOGA

Detta inlägg innehåller reklam för egen produkt. 

IMG_3538.JPG

Förra veckan tog jag mig en tur i mina gamla barndomstrakter kring Ulricehamn. Genom Timmele, där jag gick i första klass med en fröken som hette Evy, på slingriga vägar rakt ut på landet.

Jag hann tänka några gånger att ”jag måste kört för långt”, men GPS:en leddde mig dit jag skulle- till Alboga. 

Mitt mål var nämligen två drivna systrar, Mikaela (tv) och Martina (th) Andersson. Den ena driver Alboga Choklad och den andra Alboga Plantskola, som just håller på att byta namn till Blommor och Jord. 

IMG_3540.JPG

Vi träffades första gången på en ”blogg-middag” i Herrmans Lada, hos Ann Stenström. Sen har vi följt varandra på Instagram och haft lite kontakt genom likes och kommentarer;)

IMG_3539.JPG

Martina är den som driver Alboga Choklad och tillverkar alla goda bakverk och finchoklad för hand.

 ”Vi tillverkar allt för hand med mycket kärlek. Det gör att det blir stor variation på sortimentet då vi älskar att experimentera fram nya smaker och kombinationer. Allt tillverkas av Närproducerade och Kretsloppsorienterade råvaror, så långt det går, då vi vill värna om Djuren och Naturen”

Av Martina kan man beställa bröllopstårtor, smörgåstårtor och alla möjliga andra bakverk. Och så kan man prenumerera (!!) på hennes handgjord praliner. SÅ härligt ju!

IMG_3546.JPG

Den lilla butiken med godsaker ligger precis bredvid syrrans växthus. Bästa utflykten i sommar ju! Blommor och choklad på samma ställe......

Martina berättar att hon för tillfället hyr in sig i ett kök för tillverkningen av sina praliner och bakverk. Dock har hon precis fått bygglov för att bygga sitt eget proffskök. Älsk på människor som förverkligar sina drömmar och vågar ta stora kliv för att det skall bli möjligt. Heja dig Martina! 

IMG_3573.JPG

I växthuset är det Mikaela som huserar. Hon är florist och gör både bröllops- och sorgbandets på beställning. Sommartid odlar de egna blommor och säljer även krukor, vaser och andra inredningsprylar. Supermysigt att strosa runt bland allt fint. Det är tydligen Mikaela som har inredningsögat får jag veta.  ”Om det är något som skall stylas eller göras fint då är det syrran som fixar” intygar Martina.

IMG_3544.JPG
IMG_3543.JPG
IMG_3541.JPG

Numera kan man även köpa FRU VINTAGE 11-KAFFE hos ”Albogasystrarna”. SÅ roligt!! Perfekta gå-bort-presenten ju; finkaffe och choklad eller blommor. Lyckans ostar som bor i krokarna!

IMG_3548.JPG

TACK för att jag fick hälsa på hos er Martina & Mikaela! Hoppas att vi ses snart igen!