Ett hållbart liv från Naturskyddsföreningen

IMG_1862.JPG

Idag har jag haft en riktigt skön OCH effektiv dag. Började den redan kl 4.30 genom att vinka av lilla mor min, som skulle ge sig iväg på en låååång resa. 

När mamsen och Mackan rullade iväg, han skulle passligt nog iväg på ett tidigt jobb, bryggde jag dagens första kopp kaffe och smög tillbaka till värmen i sängen. Sicken lyx. Innan kl var 7 hade jag betat av en rejäl bit av dagens jobb vid datorn. Svarat på mejl och samarbetsförfrågningar, bokat hotell för jobb på västkusten, beställt mera kaffe och en massa annat bra. Hade endel att jobba igen efter nästan en vecka i sjuksängen. Toppade en operation i munnen (inget farligt) med magsjuka och hög feber. En icke så önskvärd kombo.....

IMG_1863.JPG

Efter ytterligare några timmar (!) i sängen, (oj vad jag hann mycket genom att inte somna om;) så tog jag en nästan 2 timmar lång promenad i skogen med Stina the little Queen. SÅ skönt. Ett av mina bästa sätt att varva ner, fylla på med energi och komma på nya idéer. Medan min lilla taxtössprang runt som en stolla , jag älskar att hon äntligen får springa fritt i vår egen skog här hemma, så plockade jag en hel korg full med skogens skatter. Ingen svamp (såklart:) men en massa annat härligt och vackert. Lingonkvistar, blåbärsris och vackra höstlöv.

När vi kom hem tömde jag korgen på skogsfynden och fyllde den med äpplen från vårt vinterträd. De är supergoda nu! Krispigt syrliga och söta på samma gång.

IMG_1865.JPG

Snacka om den perfekta presenten, att hiva upp tillsammans med fynden från naturen, som jag precis öppnat från Naturskyddsföreningen!En helt fantastisk bok,  ”Ett hållbarare liv” med 365 tips för bl.a. hemmet, trädgården, semestern och jobbet. Stora och små idéer för hur man kan leva mer hållbart, både för plånboken och miljön. 

Jag har bara hunnit skumma igenom den ännu men har redan fått en massa inspiration. Många av idéerna är enkla och roliga att göra tillsammans med barnen, om man nu har några. Som att bygga ett bo till en humla, fixa bivattnare och fågelbad. 

Vad sägs om övriga tips; miljömärka din bröllopsresa, ge bort ”ingenting” som present på festen,  sko dig utan krom eller att göra din egen deo. Man får även svar på vad det innebär att ”skapa en kapselgarderob” ”börja plogga” ”starta en vandrande skolbuss” och hur man komposterar smart.

Ja ni hör ju. Denna bok, skriven av Johanna Stål i nära samarbete med Naturskyddsföreningens experter, borde finnas i varje hem. Som en liten, men superviktig, varje-dag-bok för hela familjen.

Rent krasst en handbok i hur vi inte bara förbättrar livet här och nu. Utan förlänger det för våra barn och generationer framöver.