Båttur i Stockholms skärgård

IMG_6133.jpg
IMG_6135.jpg

Det är inte alls dumt att ha besök på sommaren, så att man får vara turist i sin egen stad. Göra allt det där som man pratar om men aldrig får till. Att ta en båt ut i Stockholm skärgård är precis en sådan sak. Igår blev det av, eftersom våra vänner från USA bokat en tur med Strömma båtarna, redan hemma i LA.

IMG_6137.jpg
IMG_6141.jpg
IMG_6149_1.jpg

Turen gick från Nybrokajen 10, kl 9.45. När vi kom dit 9.20 var kön redan lång. Våra vänner ler åt oss svenskar som står så fint på rad. En av de saker det övat på att göra innan de flög hit för 1 vecka sedan;)

Älskar att åka Nybroviken ut ur staden. Förbi Vasamuseet, Grönan och vackra Djurgården. Våra amerikavänner är stumma av beundran över vår stad och tycker attSverige är SÅ exotiskt. Riktigt roligt att uppleva allt genom deras ögon. Man påminns om vilket makalöst vackert land vi har! 

IMG_6146.jpg
IMG_6156.jpg
IMG_6165.jpg

Turen ut till Sandhamn är en orgie i gamla vackra grosshandlarvillor. Inte mig emot. Det bästa är att på vägen dit lovade sonen, helt spontant (?;) att han skall köpa ett sommarställe i Stockholms skärgård, till sin älskade lilla mamma, när han dragit in storkovan som regissör och fotograf. Det tar väl nåt år over there, så jag hinner fundera ut vilken typ av hus jag skall välja..... :)

IMG_6166.jpg
IMG_6170.jpg

Ett sådant här kanske? Med falurött staket utmed hela tomten. SÅ fint. 

IMG_6194.jpg
IMG_6323.jpg

Det här var också väldigt rart! 

IMG_6186.jpg

Greta Garbos sommar-residens går inte heller av för hackor. 

Fler bilder kommer från vår skärgårdsdag. Nu skall vi visa amerikanerna Sigtuna och Skokloster slott. Ha en fin dag!