Stockholms skärgård

IMG_6270.jpg

Alltså. Stockholms skärgård ändå. Det är ju bra vackert! 

För en som är uppvuxen på västkusten så tar det emot lite att erkänna;) Inget går upp mot det RIKITGA, salta havet såklart. Jag saknar det varje dag såhär års. Men vackert, det är det verkligen! Inte minst med alla kobbar, skär och öar som man kan stanna till vid.

IMG_6207.jpg
IMG_6212.jpg

Så här underbart fint var det när vi tuffade in mot Sandhamn häromdagen. Till höger i bild skymtar Wärdshuset i gult.

IMG_6211.jpg
IMG_6215.jpg

Det känns lite som ett ”sjönära Bullerbyn”  när man strosar runt bland caféer och gulliga faluröda små hus och bodar.

IMG_6279.jpg
IMG_6302.jpg
IMG_6297_1.jpg
IMG_6308.jpg

Man är s.a.s inte ensam om man, som vi, åker hit i Juli. Jag tkr riktigt synd om öborna när alla turister väller ut från den ena turbåten efter den andra. Det kan inte vara så kul med alla kameror och nyfikna blickar....

IMG_6262.jpg
IMG_6275.jpg

Vi njöt dock i fulla drag, mitt fina crew och jag. Älskar att upptäcka världen med dem. Min älskade och våra ungar. Så tacksam. Äldsta dottern och hennes lilla familj var dock på västkusten och njöt av SALTSTÄNKTA klippor. Vi fick hålla till godo med second best;) Ha! 

IMG_6295.jpg
IMG_6278.jpg
IMG_6288.jpg

Så många vackra hus!

IMG_6234.jpg

Och ett gammalt missionshus att hyra rum i, om man vill sova över på ön. ....

IMG_6223.jpg

Det finns gott om caféer och matställen. Vi köpte supergod rökt lax och makrill på ett litet ställe som låg  granne med Wärdshuset typ. Perfekta små portionslådor som man kunde ta med sig ut och äta på en klippa. 

IMG_6321.jpg

På den dagstur som vi tog med Strömma så stannade man drygt 2 timmar i Sandhamn. Det var ganska lagom. Man hann äta i lugn och ro och sedan strosa runt på ön.

Till hemresan köpte vi med Snusklubbor, för att bjuda våra amerikanska vänner. Tror dock inte att de gavs någon möjlighet att smaka på dessa favoriter...:)

Däremot så älskade de senaps-sill och Kalles kaviar. De bestämde sig för att åka till IKEA i LA och bunkra upp med några tuber. Haha! Så oväntat...

Som sagt. Riktigt roligt att få se vårt vackra Stockholm genom några amerikanska turisters  ögon. De ÄLSKAR Sverige! Det gör jag med.