VATTENBRIST

IMG_1460.JPG
    

Alltså. Denna värme. Jag NJUTER. Och förfasas. Precis som de flesta av oss tror jag. Naturen blir brunare och brunare. Det är totalbrist på bete för våra kreatur och man läser om bönder som nödslaktar djur pga av att det inte finns ngt mat att ge dem.

Vår dotter E ringde runt för att försöka hitta hö till våra hästar. Den 11 bonden hon ringde hade, tack och lov, några höbalar att sälja. Till det 3-dubbla priset....

Nog hade vi behövt ett rejält ösregn. Vad skönt det hade varit. 

Samtidigt kan jag inte låta bli att jämföra med många andra länder runt om i världen.  Där torkan skapar svält och vattenbristen är ett problem på riktigt.

Som i Niger, där Läkarmissionen tillsammans med lokala samarbetspartners, arbetar med att borra brunnar. Där är nederbörden liten och dessutom centrerad till en väldigt kort period. Att leta vatten är en stor del av den dagliga sysslan på landsbygden.

 ” Oftast faller det tunga ansvaret att hämta vatten på kvinnor och flickor. De får gå väldigt långa sträckor vilket inte bara är jobbigt och ibland farligt, det är också tidskrävande. Det innebär att det blir svårt att hinna med studier eller yrkesutbildningar.

Vattnet som kvinnorna hämtar är ofta förorenat, ibland kan det till och med vara dödligt. I dessa fall, står kvinnorna inför ett omöjligt val – en säker död utan vatten eller att eventuellt dö på grund av smutsigt vatten.

När en by i världens fattigaste land Niger får en brunn som ger rent, friskt vatten, blir det en enorm förändring. I synnerhet för kvinnorna och deras döttrar, men i praktiken för alla i byn. Inklusive djuren”

Idag har du, som köpt FRU VINTAGE 11-KAFFE den senaste tiden, även varit med och bidragit till brunnsborrning i Niger. Den senaste tidens kaffeförsäljning räckte till 3 andelar. FANTASTISKT! Här kan du gå in och läsa mer.

IMG_1457.JPG

Idag har jag tagit en pause från värmen, mitt på dagen, och packat kaffeleveranser istället. Bl.a. ett paket till Strömma.....

IMG_1458.JPG

 ....som redan sålt slut på sin första leverans av malet FRU VINTAGE 11-KAFFE. SÅ kul! Heja er Marina!