Go recreate!

IMG_4142.jpg

När våra tre barn var små så sydde jag nästan alla deras kläder. Dels för att jag alltid älskat att skapa, men även av ekonomiska skäl. Eftersom vi valde att jag var hemma på heltid med barnen, tills de började 6-års verksamhet, så var det en nödvändighet att hålla alla kostnader nere.  

Jag startade någon slags tävling med mig själv, att sy kläder till barnen, så billigt det bara gick. Det ledde till att maken nästan fick börja gömma sina favoritplagg, för att de inte skulle bli omsydda till ett par babybyxor eller en barntröja...;)

(Baby-dressen på bilden är sydd av en skjorta jag fyndade i nån secondhand-butik.)

IMG_4077.jpg

Därför blev jag så glad när Linnéa Larssons bok ”Go recreate” damp ned i brevlådan. SÅ fin! Och SÅ roligt med en ny generation återbrukare!  Heja dig Linnéa!

IMG_4089.jpg

Boken ger tips om allt ifrån en jumpsuit av en avlagd hoddie, en supersöt oversice-tröja med knäppning bak, av en herrskjorta... 

IMG_4139.jpg

..... och gulligaste tyllkjolen, tillverkad av en gardin från Ikea. Dröm-stass till prinsesskalaset!

IMG_4090.jpg

Alla plagg och påhittiga prylar, som Linnéa ger tips om, beskrivs med lättförståeliga beskrivningar och bilder. Så även om du inte brukar sy så kan du fixa finaste plaggen på egen hand. Bara fantasin sätter gränsen, som det brukar heta....

IMG_4121.jpg

Vill du köpa din egen bok, och börja skapa till förmån för miljön och plånboken, så hittar du boken här

Grattis Linnéa till en superfin bok!