Lördag morgon....

.....innebär frukost i sängen. Jag ÄLSKAR det! Jag har vuxit upp med en mamma som också älskade det, så jag minns den stoooora frukostbrickan i mitten av dubbelsängen. I ena änden tre glas mjölk på rad (detta var innan kull nr två av syskon kom, idag är vi fem) och i andra änden två kaffekoppar till mamma och pappa. I mitten ett berg av smörgåsar och en ”doppe-kopp”, med kaffe, till oss barn. Där doppade vi mackorna så osten smälte så där lagom. Minns den goda smaken fortfarande, trots att jag slutat doppa för många år sedan;)

Inte undra på att man älskar kaffe förresten, när man introducerades så tidigt.

IMG_8844.JPG

Jag minns också hur mysigt vi alla tyckte att det var, med lördagsfrukosten i sängen.

Det man kommer ihåg som positivt som barn, det för man gärna över på sina egna såklart. Så våra tre har också vuxit upp med den ”traditionen” på lördagar. De hade också varsit glas med mjölk i ena änden på brickan och kaffekoppar till maken och mig i den andra. 

IMG_8846.JPG

Oj så smuligt det blev. Oj vad många mjölkglas som spillts ut. OJ VILKET HÄRLIGT BARNDOMSMINNE.