låt oss förändra världen tillsammans.

Detta inlägg innehåller reklam för Fru Vintage 11-kaffe.

TACK alla ni som köper mitt kaffe! Tänk att vi, tillsammans, kan görs skillnad för den som inget har, genom att dricka finkaffet Fru Vintage 11-kaffe. Fantastiskt eller hur!?

tanzania_foeda_barn_paa_sjukhus-min.jpg

För det är ju så, för den som kanske inte vet, att 10 % av överskottet från försäljningen går till hjälporganisationen Läkarmissionen.

En väldigt bra och trovärdig organisation, som jag själv varit anställd hos i 4 år.

tanzania2.jpg

Pengarna för Mars månads kaffeförsäljning kommer att gå till sjukhuset i Nkinga-Tanzania. (Det känns fint, inte minst med tanke på mitt tidigare inlägg, om när jag födde mitt första barn) Nkingasjukhuset ligger i Tabora-provinsen, mitt i Tanzania, och kan årligen hjälpa 1 500 kvinnor till en säkrare förlossning med kvalificerad vårdpersonal. Där finns också möjlighet att rädda livet på upp mot 350 för tidigt födda barn. Läkarmissionen bidrar till patientavgifterna för kvinnor som själva inte har råd att betala för sin förlossning. . Här kan du läsa mer om det.

img_2581.jpg

En som har varit på plats och besökt Nkingasjukhuset är Lotta Gray-Vimmelmamman. Hon är ambassadör för Läkarmissionen och kom hem från Tanzania för bara några veckor sedan. Lotta är en fantastisk eldsjäl och på bilden träffar hon 18-åriga Elisabeth som fött sina tvillingar på Nkinga, en månad för tidigt. Hon kördes, med värkar, på motorcykel (!) till sjukhuset. Lotta berättar om det starka mötet med Elisabeth här 

img_2552.jpg

Nkinga driver, förutom sjukhuset, en ambulerande läkarmottagning som åker ut och möter patienterna på plats. Lotta berättar om hur hon och teamet fick följa med och se hur man hjälper till med viktiga vaccinera av små barn ute i byarna.

SÅ fantastiskt bra arbete som Läkarmissionen är med och stödjer! Och som du också kan vara med och bidra till, genom att dricka kaffe;)

 

IMG_5890.JPG

Denna, om jag får säga det själv, snygga kaffeförpackning är den bästa gå-bort-presenten i påsk, en självklarhet i kaffeälskarens påskägg;) Beställ i webb-butiken idag, så hinner det komma fram till Skärtorsdagen.