PÅSKDUKNING

Hade helt glömt bort den här dukningen som jag gjorde förra påsken. Älsk på färgerna.

IMG_0403.JPG

Jag gillar när man bygger på höjden i en dukning. Gärna med tallrikar i olika form, och mönster, som här. Den understa tallriken är mer som en tablett/bricka och inte tänkt att äta på egentligen, beroende på hur många rätter man har såklart. Jag använder gärna stora ovala uppläggningsfat som mattallrik. Ett tips att leta efter på loppisar......

IMG_0404.JPG

Presentetiketter kan användas på många olika sätt. Här har jag stämplat en liten hälsning, med små trästämplar från Panduro, som jag knutit fast med ett bastband runt glaset. Även perfekt att använda som placeringskort och skriva gästernas namn på.

IMG_0402.JPG

Under kaffekopp med assiett har jag placerat tenn-silver-plåtfat i olika form och storlek. Det bryter av så snyggt mot det ljusa porslinet tycker jag. I kaffekoppen ligger ägget på en bit brunt papper från en papperspåse från en mataffär. Man kan ju även använda silkes-eller tidningspapper, beroende på vad man har hemma. Mitt största dukningstrick är att använda det jag redan har, fast på nya sätt:)

IMG_0399.JPG

Mässingsljusstakar är något jag köpt på mig under åren, så numera har jag en bra samling;) De får gärna vara i olika höjd och placeras ut lite varstans på bordet. De måste inte stå på en lång rad i mitten tänker jag.

IMG_0400.JPG

Äggen har jag färgat själv med hjälp av lösvikts-te och hett vatten. Låt helt enkelt teet koka med när du kokar äggen. Finns ju inget vackrare att duka med till påsk, än just ägg! Enkelt och effektfullt.

IMG_0405.JPG

I den gröna second hand-vasen har jag stoppat en kvist Trollhassel. Här hade jag även samling ihop lite gröna växter från husets olika rum. Ett tips är att sätta dem i krukor och byttor med olika höjd. Det blir effektfullt på ett enkelts sätt. 

Som duk har jag använt skuggväv. Under har jag lagt en linneduk.

Lycka till med dina påsk-förberedelser. Och kom ihåg att det gäller samma som för julen; den kommer oavsett om man hunnit fixa allt det där man hade i huvudet. 

Det viktigaste är gemenskapen!