EN VANLIG ONSDAG. TYP.

Som jag älskar tulpantiden! Jag gillar blomman i sig. Ingen annan blomma skapar samma coola känsla och ljud, som när man hanterar en bukett alldeles färska tulpaner. Lovet it. Sen är det ju en alldeles speciellt varm känsla för mig, eftersom både farfar, pappa och min lillebror odlat denna vackra lökväxt proffesionellt.

Jag tänker ALLTID, med värme, på pappa så fort jag ser eller tar i en Tulpan. Han älskade också den här tiden på året då det är högsäsong för blomman. Han kunde namnet på många olika sorter, och tog i dem på ett speciellt sätt. Försiktigt mellan tummen och pekfingret, som om de vore av väldigt skört glas. Hans favorit var Papegojtulpanen.

IMG_0031.jpg
IMG_0096.jpg

Well. Idag blev en dag då ett gäng "ärenden" betades av i stan. Gulligt förresten. Pappa sa just så under min uppväxt, att han skulle åka iväg och "göra lite ärenden". Det innebar att han åkte till posten och banken, sånt som så gott som varenda kotte gör via nätet idag. Praktiskt. Och trist.

För jag minns ju lika väl hur pappa kom hem senare,  och berättade om hur han stött på "den och den", och om hur de mådde och vad de hade sagt. Så många naturliga små möten som vi går miste om i vår tids-sparande tillvaro...... 

IMG_9383.jpg

På tal om Tulpaner så plåtade jag dessa vackra när jag tittade in hos Dunke häromsistens.

IMG_9373.jpg

Alltid så mysigt att träffa Sara och Jörgen. Goare får man sannerligen leta efter. Enda minuset att titta in på Dunke är att det är svårt att dra sig därifrån. Man vill liksom gärna hänga kvar vid deras barbord med sin kaffekopp.....

7F6A0192.jpg

Idag var jag förbi dem för att fylla på med kaffe-påsar. Så nu är det fritt fram att gå in och köpa sig lite fin-kaffe, om man har vägarna förbi!

7F6A0197.jpg
IMG_0076.jpg

Sen drog vi en snabbis till Greacy Spoon, vid Odenplan, för lite brunch. Perfekt att sonen bor nära, så han kvistade förbi han också.

Jag tog en Black Rice pudding med mango och cocos, plus en stor Fruit Bowl.

IMG_0078.jpg
IMG_0080.jpg

De andra skyllde på att de behövde grunda inför resan till LA nästa vecka. Sonen N skall dit på jobb, så lillasyster och maken min hänger på minsann.

IMG_0092.jpg

Medan dotter N fixade sina ärenden;) plåtade jag husfasader. Såklart.

IMG_0086.jpg

Snart är det dax att avsluta denna dag med Sveriges Mästerkock. Först blir det dock en sen middag. Maken utlovar prima fisk. Yes!

Med önskan om en trevlig kväll!