FETTISDAGEN

Äntligen är den här! Årets godaste dag. Jag ÄLSKAR verkligen Semlor! SÅ makalöst gott!

Dotter N berättade just att "någon" i Alex & Sigges Podd, påstått att "det finns väl INGEN som gillar Semlor på riktigt, det handlar bara om barndomsminnen". Stämmer inte. På mig iallafall;)

IMG_9695-1.jpg
IMG_9714-1.jpg

Dagen till ära tänkte jag göra ett litet mini-Semmel-test. Vi har 3 Semlor i potten.

Först ut är Semlan ovan, från Wienercafèet på Biblioteksgatan 8 i Stockholm, som vi provade på vår lilla utflykt i lördags. Makalöst god. Förutom en väldigt god bulle, så var mandelmassan, med ganska mkt bitar av mandel. 

IMG_9331.jpg

Näst ut är denna lilla goding från Tant Brun i Sigtuna. Vårt närmsta fin-cafè.

När vi flyttade upp till Stockholms-trakten, från Varberg, för 27 (!) år sedan, åt vi vår allra första frukost på detta lilla mysiga ställe. 

IMG_9335.jpg

Denna Semla var också väldigt god. Äkta grädde och fin mandelmassa. Bullen bakad på deras eget lilla bageri som ligger på innergården.

IMG_9323.jpg
IMG_9320.jpg

När ett cafè har öppen spis. SÅ mysigt!

IMG_9343.jpg

Hos Tant Brun, för övrigt kommer namnet från sagoboken om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin, som handlar om Sigtuna, får man böja på huvudet och njuta av sneda väggar. 

IMG_7666.JPG

Sist ut är dagens Semla, som kära maken köpte hem ifrån Tösses. Ett bageri och cafè med anor, som ligger på Karlavägen 77 inne i stan. (well. That means Stockholm.)

IMG_7665.JPG

Även dessa var väldigt goda. Mjukare mandelmassa, utan bitar, och ett väldigt "fluffigt" bröd.

IMG_7667.JPG

Tösse var ju dessutom det bageri som skapade kö för ett par år sedan, då de började sälja sin unika Semmel-wrap. Det blev en väldig hype kring den och folk stod i kö hela lunchrasten för att prova:) Själv vill jag nog ändå tillstå att den klassiska Semlas faller mig bäst i smaken.

Och godast av dem alla tre: TRUMVIRVEL..... Semlan från Wienercafèt! De var VÄLDIGT goda alla tre, så vinsten får nog anses som hårfin.. Om du frågar dotter N så gillade hon den från Tösses bäst. Smaken är som....