Nobels Fredspris till Dr Denis Mukwege. Finally!

IMG_1892.JPG

JA!!!!!! ÄNTLIGEN!!!!! Så många år som vi väntat på att Dr Denis Mukwege skulle få Nobels Fredspris! Nu har det hänt och jag blev alldeles tårögd här i bilen. Jag gissar att det är stor glädje på min gamla arbetsplats Läkarmissionen, som varit med och byggt upp Panzisjukhuset, och fortfarande är en av de strösta finansiärerna, där Dr Mukwege dagligen räddar livet på kvinnor som utsatts för sexuellt våld. Läs mer om hans helt fantastiska arbete här. LÄS!

IMG_1881.JPG

Själva åkte vi hemifrån kl 04.30 imorse, för att hinna ner till Varberg i tid. 

FullSizeRender.jpg

Imorgon skall jag ju, som sagt, hänga på FGL Store och sälja FRU VINTAGE 11-KAFFE. Hoppas att du kommer dit och tar en kopp kaffe med mig! Och dessutom passar på att köpa helgens bästa gå-bort-present!

IMG_1880.JPG

Eftersom vi numera kör runt i en elbil så tvingas vi till små laddningspauser lite här och var på vägen ned. Den första Superchargern finns i Ödeshög, så där fick det bli frukost på macken.

Nästa, på väg till Göteborg och sedan Varberg, ligger precis i utkanten av Ulricehamn. Min gamla barndomsstad. Där levde jag mina första 7 år och där ligger min pappa begravd vid Vist lilla kyrka. Det är så perfekt för där ligger laddaren bara någon km från kyrkan. 

IMG_1882.JPG
IMG_1883.JPG

Maken och jag passade därför på att köpa med oss lite vacker Ljung, och ett gravljus, och tog sedan en liten promenad i det härliga höstvädret.

IMG_1887.JPG
IMG_1888.JPG
IMG_1884.JPG

Här ligger även min farmor och farfar, Torsten och Emy Henriksson begravda. Deras gravsten är ett fint minne från vårt sommarställe på Södra Näs utanför Varberg. Det var den sten vi trampade på när vi badade ”på det djupa”,som vi kallade badstället från en speciell klippa nere vid havet.

Nu närmar vi oss västkusten. Efter ett litet snabbt besök i Göteborg, på makens pågående bygge, passerar vi Åsa i ösregn. Hoppas att vädret i Varberg blir bättre de närmsta dagarna. Vi ser fram emot löpturer utmed havet och uppfriskande bad på Kallis.

Imorgon skall du få se vart vi skall bo fram till onsdag nästa vecka... Trevlig fredag!