THE BEST IS YET TO COME

 

Jag tycker verkligen att det är något befriande i att städa ut julen och flytta in färska blommor, gärna tulpaner. Inte bara för att jag älskar tulpansäsongen. Kärleken till tulpaner ligger i generna. Just de här har min lillebror odlat för Rydells blommor, där han var odlingschef fram tills i Juli då han och familjen flyttade till Sydney.

Både pappa och farfar odlade snittblommor när jag var liten, bla Tulpaner, på släktens egen" Henrikssons Handelsträdgård" i Ulricehamn.

Utan också för att det liksom skänker hopp och liv till det nya året på något sätt. Hopp om våren långt där framme. Hopp om ett nytt år. Hopp om saker som jag vill skall bli ännu bättre.

 

IMG_1882.jpg

Jag fick en fantastiskt bra almanacka, som heter "The best is yet to come" av en fin vän vid förra årsskiftet. Den startar bla med en "Dream planning"- man fyller i sin Bucket List för året, planerar för sina drömmar för de första 3 månaderna, 6 månader och för hela året. Den innehåller även en "Focus Check"- vad lägger jag min tid på?, en "Generositet planning"-vem vill jag investera min tid i, vem vill jag hjälpa lite extra under den här säsongen.
 En sida handlar om "Heart Check"- vad behöver jag släppa taget om det här året, vem behöver jag förlåta, vilka rädslor håller mig tillbaka i det jag vill göra. Osv, osv.

 

IMG_1875-1.jpg

Man kan fnysa åt alla nyårslöften som ges vid ett årsskifte; folk skall träna mer och äta bättre, sluta röka, börja läsa böcker, och vad det nu kan handla om.
 Jag tror att det är bra att reflektera inför ett nytt år. Passa på att summera det gångna året.
Vad vill jag fortsätta göra? Vad behöver jag sluta med. Vilka nya steg behöver jag våga ta för att komma dit jag vill. Det är ju ändå så att vill jag lyckas med något jag inte gjort förut, så behöver jag börja göra saker jag inte gjort förut. Logiskt.

 Kanske finns det människor som jag behöver släppa taget om. Som drar energi och får mig på negativa tankar. Själv är jag väldigt noga med vem jag låter tala in i mitt liv och ge mig råd.

 Kanske behöver jag planera in "reflektionstid" i almanackan. Tid där jag är med mig själv och fyller på med positiva tankar genom en bok, en kopp kaffe eller vad det nu är som man gillar. Jag fick rådet en gång att välja ut en speciell plats där man ger sig själv utrymme, att tänka en tanke hela vägen och hämta kraft för det man står i.
Det kan vara älsklingsfåtöljen eller en speciell glänta i skogen. Kanske är det egentid i bilen för någon. Vi lever i ett samhälle som rusar på i full speed dygnet runt. Den där stilla, livsviktiga tiden finns liksom inte naturligt längre. Den behöver vi skapa.

 

IMG_1871.jpg

Så..... Låt oss ge oss själva tid att summera det gångna år. Rensa ut saker som själ glädje och energi. Fylla på med nytt. Våga kliva ur Comfort zoner och prova något vi inte gjort förut. Omge oss med människor som ger energi och positiv input. Bjuda in någon ny i livet.  Skriva ner våra drömmar och planera för det bästa året hittills.