VÅRT SOVRUM

Jag får många frågor om färger, möbler odyl i vårt hus. Eftersom det är många nya följare som hittat hit på sistone, så tänker jag att vi kanske skall gå igenom rum för rum, lite nu och då.

Jag börjar i vårt sovrum.

När vi köpte gården för snart 10 år sedan, så var detta två mindre rum, som vi nu slagit ihop till ett stort.

Bild av  Noah Agemo

Bild av Noah Agemo

Vårt tidigare sovrum var väldigt färgglatt, med tapet från Tricia Guild i turquise, cerise och guld. Får se om jag kan hitta någon gammal bild och visa...

När vi renoverade och slog ihop två sovrum till ett, så ville jag åt den lite mörka, mysiga känslan. Jag gillar att det känns lite som att man kryper in i en grotta när man går och lägger sig. Det funkar, utan att det känns som väggarna faller över en, när man har ett hyfsat stort sovrum som vi har.

Färgerna går, som ni ser, i mörkt grått och guld. Inte mkt av inredningen är nytt. Sängborden köpte vi på Dusty Deco för många år sedan. Medan de fortfarande höll till i ett garage nära Kaknästornet. Även industrilampan är därifrån.

Tavlor och guldramar har jag köpt i olika second hand-och vintage-butiker. Det mesta på Läkarmissionen

Bild stylad av Isabelle Olander. Plåtad av Lina Eidenberg Adamo.

Bild stylad av Isabelle Olander. Plåtad av Lina Eidenberg Adamo.

De två quiltade sidentäcken i guld, samt lampetten i samma färg är också från någon av Läkarmissionens second hand-butiker. Där jag jobbade när vi renoverade sovrummet. Väggfärgen är en matt mörk grå från Alcro. Tyvärr har jag inte kvar färgkoden.... Golven är vitmålade brädgolv.

Bild av Noah Agemo

Bild av Noah Agemo

Den gamla tagel-stoppade soffan köpte jag av en kompis, i hennes numera nedlagda inredningsbutik i Täby Centrum. Kudden i säckväv är sydd av gamla rissäckar som jag köpt på en resa till Nepal.

Guldspegel och guldklocka från LM. Den broderade kudden i kopparfärgad siden, köpte jag en sommar på en väg-loppis utanför Varberg.

Bild av  Noah Agemo

I ena änden av rummet står vår dubbelsäng från Tempur, köpt på Elgen, världens bästa sängbutik i Stockholm.

Överkastet i sammet är från H&M och linnekuddarna i olika grå nyanser har jag själv sytt.

IMG_6438.JPG

I andra änden av rummet har vi satt upp gardiner, i grått linne och guldig sammet. Där bakom döljer sig TV:n (jag älskar att ligga i sängen och äta frukost och kolla på morgon-nyheterna när jag är ledig) och annan bråte.

IMG_1696.jpg

Den purpurfärgade, runda kudden med brodyr, köpte jag i en Pop-up-vintage vid Snickarbacken för ett tag sedan. De smuts-rosa linnelakanen är från Ancher Design.