BLOGG-FRUKOST

Betty Boop var den första som mötte oss på gårdagens blogg-frukost. Den höll nämligen till på Serie- och leksaksmuseet på Skeppsholmen. 

IMG_5865.JPG
IMG_5853.JPG

Ett supercoola ställe som jag absolut kommer återvända till framöver. Verkligen att rekommendera för båda stora och små. (Det ligger dock i Bergrummet, som precis som det låter är insprängt i ett berg, så det var inte så lätt att plåta där inne....)

Bild från Etiopien-resan av  Anna Ledin Wirén . 

Bild från Etiopien-resan av Anna Ledin Wirén

Denna fredag var fokuset ett annat. Det var Louise Winblad, bloggare på Amelia, under namnet "Hej hej vardag", som bjudit in till blogg-frukost  tillsammans med Läkarmissionen.

IMG_5856.JPG

Hon har, tillsammans med fotograf Anna Ledin och ett team från LM, precis kommit hem ifrån en omvägande resa, till Etiopien, för att besöka olika projekt som Läkarmissionen stödjer där. 

s3-1.jpeg

Bla annat mötte man den här kvinnan som fått möjlighet till ett nytt liv som sömmerska, istället för att gå på gatan som hon gjort tidigare. Läs mer om henne och andra personer som fått en ny chans, som hon mötte på sin resa.

Jag gillar att man på Läkarmissionen stöder organisationer som arbetar tillsammans med lokalbefolkningen på plats, att göra förändring, istället för att skicka dit egen, svensk personal. De har kulturen, och förtroendet som krävs, för att ett människa skall kunna tas från elände till ett nytt, hållbart liv. 

s3.jpeg

En annan sak som jag gillar, är hur lätt det faktiskt är att vara med och göra skillnad för en människa idag. Trots att vi bor på andra sidan jorden behöver vi knappt lyfta ett finger och ändå kan vi göra stor skillnad.

Ett sätt är att bli Skyddsängel på Läkarmissionen. För 100 kronor/månad (det räcker ju liksom att avvara en "ute-lunch") så är du med och stöder olika projekt där barn är inblandade.  För 100 kronor kan man tex betala skolgång för ett barn i Etiopien, eller bidra till att unga flickor kommer ur trafficking. Helt otroligt eller hur.

När du signar dig för att bli Skyddsängel, så får du dessutom ett signerat exemplar av Louise Winblads print "KRAM". Så fint av Louise.

Här kan du gå in och läsa mer. Jag har, som jag nämt tidigare, stor förtroende för Läkarmissionen som hjälp-organisation. Främst för att jag hade en anställning hos dem under fyra år. Jag har anledning att återkomma kring detta väldigt snart.....