KAFFE- en hälsodryck

Visste du att människor som dricker kaffe lever längre! (Yey!)

Forskare har upptäckt att kaffet minskar risken för hjärt/kärl-sjukdommar, Diabetes och vissa cancerformer, det säger Susanna Johansson, docent i Epidemiologi, i "Malou efter tio" härom dagen.

Obs! Kakorna på bilden ingår INTE i det hälsosamma.....;) Foto  Noah Agemo  Styling by me.

Obs! Kakorna på bilden ingår INTE i det hälsosamma.....;) Foto Noah Agemo Styling by me.

De positiva ämnena i kaffet är:

*Antioxidanter

*Koffein

*Diterpener

*Mineraler och vitaminer

Kvinnor som dricker kaffe mer än fyra gånger per dag löper mindre risk att drabbas av bröstcancer än kvinnor som dricker kaffe mindre än en gång per dag. Det visar Lena Nilsson med medarbetare vid Umeå universitet.

Det ultimata intaget, för att minska risken för hjärt-kärlsjukdommar, tror man är ca 3-4 koppar/dag. Vill man däremot minska risken för viss cancer är det bra att dricka mer, upp till 7-8 koppar. Detta har man kommit fram till, enligt Susanna Johansson, genom många olika internationella studier.

(Dessa positiva effekter gäller filter-kaffe. När kaffet går igenom filtret minskar risken för ökade blodfetter, som annars kan vara en negativ påverkan av för mycket kaffe)

Själv är jag väldigt noga med att allt kaffe jag köper hem är Fairtrade. Det garanterar att kaffet är ekologiskt framtaget och att de som jobbar med det får skäligt betalt samt arbetar under hälsosamma förhållanden.

Så gott folk! Låt oss fortsätta dricka mycket, och bra framställt, kaffe!

Det tycker Fru Vintage av många skäl, inte bara för att det tycks förlänga livet......;) (blink blink)