Hellre snyggt än praktiskt....

Först och främst ett stort välkommen till alla nya som börjat hänga här hos mig på bloggen! SÅ roligt att ni hittat hit! Hoppas att ni alla skall trivas! Här får ni läsa om högt och lågt, viktigt och oviktigt, fint och fult (?) Allt mellan himmel och jord helt enkelt.

L1001975-som-smart-objekt-1.jpg

Idag funderar jag på den stora och djupa frågan kring; skåp. Jag älskar de gamla, stora och tunga. Kanske inte alltid det mest praktiska. Ibland tar de, i ärlighetens namn, mer plats än vad de rymmer. Eller så är det jag som behöver rensa och få till lite struktur.... Mest troligt det sistnämnda.

L1001944-som-smart-objekt-1.jpg

Vårt plåtskåp i hallen ramlade vi över i en antikaffär på Söder. Det har stått i en gammal fabrik i Vetlanda på 40-talet. Så tacksam jag är för dem som tagit vara på alla charmiga möbler och prylar genom åren. Att man inte bara rensat ur och slängt, när nytt skall in. Bra.

L1001919-som-smart-objekt-1.jpg

Det franska linneskåpet, som numera står i vardagsrummet, köpte jag via Blocket. Det visade sig komma från House Doctor. Tungt som bly och...snyggt! Eller hur? Det rymmer allt ifrån lakan och handdukar till spel och papper. I mitten kan man hänga kläder och förvara skor. Perfekt. 

Jag inser just att vi inte äger en enda vit garderob från det stora blå/gula. Jo förresten. Ett har vi, som står ute i tvättstugan. Resten är gamla och tunga:)

L1000865-som-smart-objekt-1-1.jpg

I köket har vi, förutom öppna hyllor och underskåp, ett stort plats-byggt vitrinskåp. Maken har byggt det av antika dörrar och där ryms det mesta av vårt porslin.

L1003148.JPG

En annan typ av förvaring, som jag gillar, är öppna klädstänger. Som här i yngsta dotterns rum. Har jag förresten nämnt att mitt motto är "hellre snyggt än praktiskt";)