Gillar du juletider?

IMG_8082.jpg
IMG_8076.jpg

Förr sa jag alltid att jag inte gillar julen. På senare år har jag kommit på att det inte alls är sant. Att det jag egentligen ogillar är STRESSEN kring julen. Att allt skall vara så nystädat och nybakat och nypysslat (?) i December. Nu för tiden gör jag bara det som jag tycker är mysigt. Utan några krav. Det kan mycket väl hända att jag bakar Lussekatter. Eller inte. Tänk vad lyxigt det är ändå, att man kan köpa bakverk om man vill.... Pepparkakor där emot, dem kan jag inte köpa. Där går någon slags gräns ändå. Ända sedan barnen var små har jag gjort Rosendahls pepparkaksdeg varje år. Och så blir det även denna julmånad.. Det finns inget godare. 

IMG_8084.jpg

Jag ÄLSKAR Hyacinter. Ja, alla typer av lökväxter egentligen. Förr om åren har jag, som sagt i tidigare inlägg, varit bortskämd med lådvis av dem till jul. Bara att åka ut till brorsan och hämta i växthusen på Rydells. Tack och lov går de att köpa i en av mataffärerna i närheten, så i år fick det bli så. Undrar just om bror min är nöjd med hur de ser ut i å,r när han inte finns på plats......

IMG_8091.jpg
IMG_8088.jpg

Stearinljus och blommor. Det räcker som pynt för mig. 

IMG_8047_1.jpg
IMG_8052_1.jpg

Idag köpte jag mina första Amaryllisar för i år. 1 December idag och sonens födelsedag minsann. Det är ju värt att fira med vackra blommor. Bestämde då att jag skall unna mig färska snittblommor ända fram till jul. Ett enkelt sätt att sätta guldkant på det mörka, blöta tänker jag. 

IMG_8062_1.jpg

Så skall jag även dricka mycket Glögg framför brasan. Jag skall tända ljus varenda kväll och njuta av mys med familj och vänner. Jag älskar julen och December. Ja, det gör jag ju faktiskt.....