Älskade november.....

Älskade (?) November. Skall vi verkligen ha det så här? Allt det här regnet. Du är så fasligt grå ändå, så vi behöver att du bjuder på snö. Det räcker med väldigt lite faktiskt. Ett tunt litet täcke på marken är allt vi begär. Det skulle lysa upp så väldigt. 

Precis allt i denna bild har jag köpt i vintage/antik/second hand-butiker. Ett bra sätt att motverka både köphysteri och miljöpåverkan.

Precis allt i denna bild har jag köpt i vintage/antik/second hand-butiker. Ett bra sätt att motverka både köphysteri och miljöpåverkan.

Nåja. Det där med vädret är ju en av "sakerna" vi inte kan påverka. Åtminstone inte på kort sikt. (även om vi människor helt klart är orsaken till den globala uppvärmningen, och allt konstigt väder den för med sig) Däremot kan vi ju välja vad vi låter den här mörka perioden gör med oss tänker jag. Forskning visar att hur vi väljer att se på saker har en aktiv påverkan på våra hjärnor. Enkelt förklarat så skapar vi positiv påverkan genom att ha en positiv livsinställning.

IMG_1603.jpg

Jag lever, tack och lov, med en man som är positiviteten personifierad. Han vaknar, så gott som varje morgon, med orden "vad härligt med en ny dag". Ofta följt av "tänk vad bra vi har det"

Så sant ju. Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma för. Om vi bara väljer att se det. Jag tänker att vi antingen kan förfasa oss över hur mörkt, blött och eländigt det är i November, eller njuta av myset med tända ljus och "möjligheten" att kura i soffan under en varm filt. Tacksam för att jag faktiskt har tak över huvudet. Enkelt. Eller hur:)

IMG_1586.jpg

Så kan vi ju passa på att frossa i alla vackra julblommor. Förr valde jag alltid vita blommor. Alla tider på året. Nu ÄLSKAR jag färg. Hur ljuvliga är inte dessa Hyacinter från förra julen. Som små karameller. På fredag skall jag köpa ett helt gäng av dem igen. Attans att brorsan, som tills i somras var odlingschef på Rydells blommor, inte kan leverera lådvis av sina högklassiga lökväxter i år. Han och familjen flyttade till Australien i September, jo jag tackar jag, så nu får jag vackert köpa mina Hyacinter själv. (Tacksam för att jag faktiskt kan det;)

IMG_1590.jpg

Hörrni. Nu spricker det just upp utanför mitt fönster. Nästan så att solen kikar fram! Yes! Då får det bli en långpromenad med Tax-tösen innan jag tar itu med kontorsgörat. Tacksam över att kunna bestämma över min egen tid.....