”Din bok är en lisa för själen…”

“Stina vill inte gå med oss på promenad. Hon vägrar….” Det är Lille A och gammelfarmor Maj-Lis som ropar över grinden. Jag går och öppnar och släpper in henne och hon springer raka vägen och hoppar upp på sin favoritplats, på fårskinns-dynorna i vår hall. Att dra med henne på promenad när hon inte vill, det är liksom ingen idé. Det blir precis så, att man får draaaa henne i kopplet.

Så Lille A och gammelfarmor får gå själva. Att se dem lunka iväg i sakta mak, med varsin stav i ena handen, gör miglite tårögd och alldeles varm i hjärtat. Jag står och tittar på dem en lång stund. Hör deras småprat och skratt försvinna bakom ladan. Jag gissar att de går sin vanliga lilla runda, på grusvägen upp genom skogen. En nybliven 6-åring och hans snart 83-åriga gammelfarmor.

Själv hänger jag kvar i mitt kaffehus. Plockar bort lite gamla vissna blommor på pelargonerna, vattnar en skvätt och knipsar av en gurka. Tänker att även om jag verkligen inte prioriterat växtligheten i år, jag har ju liksom haft fullt upp med boken & lansering, så är det ändå hyfsat grönt och blommande. Inte minst har det hänt mycket här inne de senaste två veckorna när vi varit nere i Varberg. Allt tack vare mina älskade svärisar som vattnar och fixar när vi är borta!

När jag är mitt kaffehus så blir jag alltid påmind om mitt älskade “tjejband”- hönorna. De älskade att hänga här lika mycket som jag. Blåsiga vår- och sommardagar så lade de sig tillrätta på det varma tegelgolvet medan jag sippade på en kaffe. Som jag saknar deras småkacklande runt benen. Får se om det blir en ny kull till nästa vår, men just nu är det rätt skönt att kunna släppa taxarna lösa i trädgården….

Sålänge får jag vara glad att jag har dem på bild i min bok. Ett helt kapitel har jag tillägnat mina små älsklingar.

Omslagsfoto Malin Lindner

Idag har jag förresten skickat ett gäng böcker igen. SÅ kul att ni fortsätter beställa! Tack för det! Extra kul att även flera bokhandlare köpt boken de senaste dagarna.

Måste förresten dela några av era fina hälsningar;

Vilken bok! SÅ många saker som talar till mig! Har gråtit mitt i leendet”

“Jag vill sluka hela boken men delar medvetet upp läsningen till riktigt närvarande och njutbara stunder. Suger in varje ord och bild. Den är SÅ vacker”

“Åh! Din bok är en lisa för själen. Läser sakta, njuter innebörden och vackerheten i varje ord och bild. Ville bara att du skulle veta att den verkligen sätter avtryck”

“Jag har sparat så på din bok, inte velat slösa den i farten utan inväntat rätt tillfälle att njuta av din fina bok. Idag infann sig tillfället. Jag har njutit av dina texter och bilder! Din bok gav mig kanske inte svar, men den jordade mig, påminde mig om vart värdet i mitt liv ligger. Kanske den också väckte liv i min slumrande självkänsla. Jag är så glad att jag låtit din bok vänta, som om jag omedvetet visste att det skulle komma ett tillfälle när jag verkligen behövde den. Den är så mycket mer än en fin bok!”

TACK TACK TACK till alla er som tar er tiden är skriva så fint! Det betyder så otroligt mycket!

Om DU blir nyfiken och vill beställa ditt eget ex så hittar du boken här! En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om.