HEJDÅ MAJ, hej juni!

Ibland behöver man bara ta sig en liten paus i syrèn-plockandet. Duka upp med Koka Blå-servisen och dricka ännu en kopp kaffe. Njuta en smula av de himmelska dofterna som sprider sig i vinden just nu. TACK för allt kära Maj. Att du stundvis var så ovanligt sval, gör att vi fortfarande får njuta av att syrenerna blommar för fullt.

Vi har många syrénbuskar på tomten, som tävlar om att sprida sina dofter. Jag älskar den här vita sorten som är äldst i vår samling. Blommorna är extra kraftiga, större än de lila, och busken har växt sig riktigt hög.

Alltså njutet, med risk för att vara lite tjatig, men vår bästa tid ÄR nu!

Gunnel håller med och njuter av syrènblomningen hon med. Eller nåja, båda taxarna vlll vara med där det händer, oavsett vad…..

Visst passar de gröna, gamla grindarna fint till den vita syrenbusken? Jag köpte dem på Överjärva Byggnadsvård för några år sedan och drömmen vore ett staket i samma stil. Gillar enkelheten med de smala ribborna.

Även dessa gamla caféstolar har jag köpt på samma ställe. Som små smycken i trädgården. Jag gillar att ha olika platser att slå sig ner på, beroende på om man vill ha sol eller skugga.

Just nu är kaffehuset den bästa hängplatsen, eftersom det är så kallt i vinden. Undrar just om vi får någon värme…?

Att värmen dröjer innebär ju att vi får njuta av dessa ljuvliga blomster lite längre, så låt oss njuta varje dag!